Реклама / Ads
0| 5700 |21.10.2013 НОВИНИ

Циганите карали Мария да танцува като дресирано мече

.
Малката Мария, за която допускат, че може да е българче
Гръцки представители са категорични, че момиченцето е било експлоатирано с цел събиране на пари. Гръцката телевизия "Алфа ТВ" разпространи видеоклипове на русата Мария, която бе спасена от цигански катун в Гърция.
 

Кадрите са разпространени от гръцките медии и пуснати в youtube, информира 24 часа. На тях се вижда как малкото момиченце е принуждавано да друса гюбеци по подобие на тренирана циркова мечка.

На първия кратък клип се вижда как малкото момиченце, което изглежда на около годинка, се врътка и кълчи, докато голяма тъмнокоса жена го наблюдава изкъсо. От време на време усмихващата се ромка, чиято самоличност не е известна, хваща малкото момиченце, което се опитва да се измъкне, и го бута обратно в центъра на слънчев двор, за да продължи да друса гюбеци. Детето е облечено в розови шорти и бяла тениска, с биберон в уста. Косата на Мария е по-тъмна, отколкото на снимките, разпространени след нейното освобождаване от циганския катун. Това потвърждава тезата, че косите ѝ са били боядисвани от нейните похитители.

 

Предполага се, че роднини на двойката, която е „отглеждала" малкото момиченце, са разпространили кадрите. Мария бе открита в сряда в цигански катун във Фарсала в централна Гърция, след като полицай заподозрял, че нещо не е наред, гледайки бялата й кожа и руската ѝ коса. ДНК-тестове доказаха, че мъжът и жената, с които е живяло момичето, не са нейни баща и майка. 39-годишен мъж и 40-годишна жена са обвинени в отвличане на малолетен. Гръцката полиция поиска съдействие от Интерпол във връзка със случая. Вторият клип с Мария е заснет само преди три седмици. На него Мария отново се друса принудително под ритъма на кючеците.

21-годишната Мария Димитриу, внучка на лидера на циганския катун, твърди: „Майка й я изпрати при нас на сцената, защото тя обича да танцува. Не сме се отнасяли към нея зле". Друго обаче твърдят от гръцката благотворителна организация. Когато социалните служби прибрали момичето, Мария е била „мръсна и ужасена". Говорителят на организацията Панайотис Пардалис каза, че „е очевидно, че момичето няма ромски произход". „Малкото момиче бе ужасено, когато дойде при нас, въобще не говореше. Сега тя е спокойна и си играе с другите деца", каза още той. Директорът Костас Янополус добави: „Тя е живяла в лоши условия и беше много мръсна, но сега е в безопасност". Вчера благотворителната организация, която се грижи за момичето след спасяването и от циганския катун, обяви, че двойката-похитители на Мария се е отнасяла с детето като с „танцуваща мечка". Невинното дете е било жестоко експлоатирано за просия, категорични са оттам.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 6313 |24.09.2013 Франция ни връща циганите . 22| 8291 |18.09.2013 ВИП Брадър: Шамара псува Бойко, Чернев хули циганите . 26| 7524 |14.09.2013 Да отвлекат детето на съдия Мария Митева, пожелават жертви на „Наглите” . 44| 5811 |03.09.2013 Мария Пиргова: Хора от ГЕРБ ще провокират сблъсъци пред Народното събрание

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads