Реклама / Ads
3| 6494 |18.03.2018 НОВИНИ

ЦСКА победи „Левски” с 1:0

.
ЦСКА постигна изключително ценна победа с минималното 1:0 в сблъсъка срещу „Левски” от 26-ия кръг на Първа лига. Победното попадение за „червените“ реализира познатият герой Фернандо Каранга, който се разписа в 84-та минута.
 

По този начин ЦСКА запазва сериозната интрига в борбата за титлата и преследването с „Лудогорец", предаде Gong.bg.Проливният дъжд усложни много условията на терена на стадион „Васил Левски“ по време на сблъсъка.

 

Още в самото начало се образуваха големи локви, които пречеха на футболистите да правят пробиви, да се организират по-бързи контраатаки и да се стигне до по-технични отигравания. Двата отбора бяха принудени да играят с по-дълги топки. Изненадващо, но нито един от двата състава не прибегна до далечни удари, въпреки изключително тежките уловия, които затрудняваха и двамата вратари.

 

Единственият точен удар през първото полувреме бе отправен в очертанията на вратата на ЦСКА в 44-та минута. Станислав Костов стреля от малък ъгъл, Витаутас Черниаускас успя да се намеси и да избие в корнер.

 

През второто полувреме ситуацията на терена не се промени, а условията продължиха да бъдат изключително тежки. През втората част имаше няколко момента на по-високо напрежение между играчите на двата отбора, в които съдията Никола Попов показа серия от жълти картони.

 

Победното попадение в срещата падна в 84-та минута. Тиаго Родригес центрира остро от фаул в наказателното поле на „Левски", където футболистите в синьо не успяха да изчистят топката, а Фернандо Каранга с много технично докосване вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на Божидар Митрев.

 

ЦСКА спечели с характер, защото условия за футбол нямаше, заяви спортният директор на "червените" Стойчо Стоилов. Играчите на Стамен Белчев победиха "Левски" с 1:0.

"Момчетата спечелиха с характер, защото нямаше условия за футбол. Всеки гол е важен и не само на Фернандо, така че не искам да правя разлика между него и останалите. Важното е, че победихме с 1:0 и ще имаме самочувствие занапред. Всеки един мач обаче е сам за себе си и не бива да се заблуждаваме за следващите двубои", каза той.  "Днес се вдигнаха много жълти картони и аз отдавна съм алармирал, че нарочно се дават за наши играчи, за да отсъстват по време на плейофите", добави той.

 

Треньорът на "Левски" Делио Роси оправда загубата от ЦСКА с 0:1 във Вечното дерби с тежкия терен и липсата на късмет в отделни епизоди от мача.“Днес беше една битка заради лошия терен. Този мач се решава от една ситуация. Късметът не беше с нас. То пката не вървеше, нямаше как да се играе добре. Всички положения бяха след грешки на някой. Какво да направим, такъв беше теренът.", каза Роси.


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4294 |16.02.2018 Гришо победи Рубльов в Ротердам, ред е на Гофен . 2| 4067 |14.02.2018 Гришо победи в първия си мач в Ротердам . 1| 4408 |02.02.2018 Ученичка от Велико Търново стана победителка в конкурса за преводачи на ЕК . 3| 4952 |21.01.2018 Уникален Григор Димитров победи Ник Кирьос

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads