Реклама / Ads
13| 7473 |03.09.2009 НОВИНИ

Цветанов: До дни ще има обвинени бивши министри

.
Цветан Цветанов Източник: Вяра Йовева
До няколко дни ще има обвинения на бивши министри. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов при посещението си в Добрич.
 
Министърът обаче не пожела да назове имена, като се se измъкна, че обвинението и обвинителният акт се внасят от прокуратурата.

Според вътрешният министър в МВР е създадена необходимата организация за пълно съдействие и увеличаване на необходимия ресурс, за да се документира престъпната дейност, която е “извършвана от някои в страната”.

За да се върне доверието към правоохранителните и правораздавателните органи, трябва да има осъдителни присъди за всеки един, прекрачил закона, категоричен е вътрешният министър, защото “безнаказаността в рамките на 20 години създаде недоверието на обществото към българските политици, посочи Цветанов. Министърът подчерта, че ако всички заедно искат това положение да бъде променено, трябва да се приложи подход на правосъдие и ред.

“За съжаление, преходът в България позволи организираната престъпност да легитимира бизнеса си и виждате, че представители на тази престъпност сега са част от изрядните бизнесмени в страната, които вече с право участват в различни обществени поръчки и всъщност там се прави връзката между висшата администрация и тези бизнесмени”, коментира Цветанов. Той заяви още: “Правя всичко възможно да бъдат събрани максимално много документи за всеки, който е прекрачил закона”.

Нямаlo как да се увеличат заплатите на ченгетата, отраза мераците им министъра.

Въпреки огромното желание на министерство на вътрешните работи да се увеличат възнагражденията на служителите на реда, това не би могло да се случи предвид тежката финансова криза. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов при посещението си във Варна.

Цветанов успокои, че все пак заплатите в сектора на сигурността и обществения ред ще се задържат същите. Той уточни, че има желание те да се повишат, но към настоящия момент няма възможност.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5233 |31.08.2009 Цв. Цветанов: Премахваме конкуренцията ДАНС - МВР . 11| 4550 |18.08.2009 До 8 години застрашават Ковачки след обвинението му . 6| 4859 |14.08.2009 Цв. Цветанов: Не съм в състояние да отговоря на очакванията на полицаите . 4| 6166 |10.08.2009 Внасят обвинението срещу "бомбаджията" на ДАНС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads