Реклама / Ads
7| 4687 |17.05.2011 НОВИНИ

Цветанов отсвири РЗС, те продължават да питат

.
На 13 април по реда на парламентарния контрол председателят на РЗС Яне Янев отправи въпрос към министъра на вътрешните работи относно изпълнението на конституционните и законови изисквания за престой в България през последните пет години на вероятни кандидати за президент.
 
 
Цветанов трябваше да отговори колко време през всяка от последните пет години са пребивавали на територията на Република България Меглена Кунева и Кристалина Георгиева и каква е тяхната постоянна адресна регистрация.

По думите на Янев отговорът се бави повече от месец и в типичния за министър Цветанов стил да говори много и граматически неправилно, без да казва нищо, той се изхлузва като гол охлюв от конкретните въпроси на РЗС, пише в съобщение до медиите пресцентърът на партията.

„Наглостта на Цветанов стига до там, че в отговора си цитира регламенти и режими в ЕС и се опитва едва ли не да учи на европейски норми един от най-авторитетните преподаватели по европейско право доц. Атанас Семов, един от авторите на питането ни. Цветанов да учи Семов на европейско право е все едно Бойко Борисов да учи Васко Василев да свири на цигулка”, посочват още от РЗС.

От отговора на Цветан Цветанов се налага извода, че бандити, мафиоти, терористи и др. спокойно могат да влизат и излизат от България без да бъдат засичани. Остава впечатлението, че в ГЕРБ са готови на всичко, в т.ч. и на фалшификация на данни, за да отговаря, ако се наложи, Кристалина Георгиева на конституционните изисквания за кандидат-президент. Потвърждава се тезата на РЗС, че Конституцията е изпразнена от съдържание. Основният закон налага принципи, без да е разписано как да се прилагат. Това създава предпоставки президентските избори да се проведат в нарушение на Конституцията и в последствие да бъдат касирани.

„РЗС се ангажира в кратки срокове да отправи ново питане по реда на парламентарния контрол до Росен Плевнелиев относно постоянната адресна регистрация на Кристалина Георгиева и Меглена Кунева. Ние знаем защо Цветанов шикалкави и не дава конкретен отговор, но няма да оповестим становището си, докато трае цензурата към РЗС в подвластните на ГЕРБ медии”, завършва текстът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 5587 |17.05.2011 Цв. Цветанов: Недопустимо е да се оценяват чужди посланици! . 19| 5048 |16.05.2011 Цветанов мътел водата на БГ съдебна система . 5| 5452 |14.05.2011 Цв. Цветанов: България е част от трансграничен канал за контрабанда . 15| 5705 |09.05.2011 Цв. Цветанов: Докладът на Европол не е критика, а анализ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads