Реклама / Ads
21| 3809 |20.04.2021 НОВИНИ

Цветанов твърди, че има връзка на взривовете на военни складове у нас и в Чехия през 2014 с отравянето на Гебрев и Скрипал

.
Цветан Цветанов
„През 2014 г. има 4 взрива в оръжейни комплекси на територията на страната ни. Компетентните органи и специалните служби трябва да работят задълбочено, да координират действията си и да споделят значимата оперативна информация с чешките си, а и останалите партньори.
 

Аз съм убеден, че това, което казва чешкият главен прокурор, не е за пренебрегване и може да се предполага, че има връзка между взривовете в страната ни, отравянето на Емилиян Гебрев и случая Сергей Скрипал.

 

Имаше пасивност от страна на правителството и на МВнР и нямаше никаква реална и адекватна реакция, която да съответства на всички евроатлантически партньори. В периода, когато бяха отровени Гебрев и Цацаров, главен прокурор беше Сотир Цацаров. Тогава компетентните органи не взеха на сериозно случая с Гебрев. Въпросът е дали има достатъчно добри доказателства, за да вървим към обективно разследване. В момента, при данните, които се изнасят и припокриването на същите агенти, които са свързвани със случая „Скрипал“ и са идвали в България, а някои от тях са присъствали и в Чехия, е сериозен мотив, за да се работи по-адекватно и да се види какво прави ГРУ в страната от руските специални служби. Трябва да наблюдаваме много внимателно ситуацията в Украйна. В момента има 150 000 военни от руска страна. Такова военно присъствие не е имало досега там. Смятам, че както ЕС, така и определените действия трябва да гарантират сигурността на Черноморския регион“. Това заяви лидерът на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов пред ТВ+.


„Преди изборите беше активиран целият държавен апарат, за да бъдат спрени тези, които вършат работа за „Републиканци за България“. В деня за размисъл, когато бях във Велико Търново, се появиха няколко души, които писаха предупредителни протоколи да не се извършва агитация. Тези хора, които бяха предупредени, нямаха такива намерения. Направиха се обаче обиски на колите и домовете им. Стана ясно, че не сме патерица на ГЕРБ. Най-притеснителното е, че на тези избори държавната машина беше използвана „Републиканци за България“ да не влязат в парламента. Много от хората бяха заплашвани, когато бяха номинирани за депутати. Мога да ви дам примери в Кърджали. Съжалявам, че не сме в парламента, за да обединим усилията си и да работим за това, което трябва да се случи. Този хаос няма да доведе до правителство, а до предстоящи избори, на които ГЕРБ ще се окопити и ще е големият печеливш. Семейството ми, както и това на Джема Грозданова, гласувахме преференциално. След това имаше нула гласа. Има изключително много унищожени реални бюлетини за „Републиканци за България.“, каза още Цветан Цветанов.


„ГЕРБ ще се превръща в жертва от всичко това, което се случва, а останалите ще говорят един срещу друг. Важно е те да направят кратък мандат, в който да се гарантира честността на следващия вот. ГЕРБ стигна до тук заради неглижирането на парламента и едноличното управление на Бойко Борисов. Партията не сложи хора, които имат добра репутация, а такива, които могат да донесат гласове.

 

4Преференциите са тежък момент за контролиран вот. Не искам да ги омаловажавам, защото всеки избирател може да избере за кого да гласува, Мога да ви кажа, че преференциите на Мартин Димитров, например са реални. За мен е важно да се направи правителство, за да се стабилизират службите и да бъдем реален евроатлантически партньор. Моята прогноза беше, че ГЕРБ ще вземе 500-550 000 гласове, но спечелиха 800 000. Вижте преференциите и ще си обясните защо се получава тази разлика.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5274 |13.04.2021 Цветанов се извинява за репликата ”Никой не може да ме накаже” . 13| 4895 |07.04.2021 Цветанов се отказва от председателското място в „Републиканци за България“ . 2| 2946 |07.04.2021 ЕМА: Има връзка между ”АстраЗенека” и тромбозите, общият риск-полза остава положителен . 17| 4115 |06.04.2021 ЕМА даде на заден: Има връзка между ваксината на AstraZeneca и тромбозата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads