Реклама / Ads
2| 2900 |12.11.2022 НОВИНИ

Цветелина Пенкова: Проблемът с високите такси за сезонните работни визи за Великобритания да бъде скоростно решен

.
Проблемът с високите такси за сезонните работни визи за Великобритания да бъде скоростно решен. В момента страната е наложила по-високи такси за сезонни визи на работници от 5 европейски държави, включително и България. Ясно поставих въпроса, че това трябва да бъде прекратено и разрешено в най-кратки срокове. Позицията ми беше подкрепена от всички колеги от Европейския парламент.
 

Това каза евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП Цветелина Пенкова. Тази седмица се проведе втората официална среща на Парламентарната асамблея за партньорство между ЕС и Обединеното кралство, създадена след Брекзит. 

Като зам.- председател на Парламентарната асамблея, Цветелина Пенкова постави ключови приоритети пред колеги от Европейския и британския парламент: "Дискриминационните практики при издаването на сезонни работни визи за отделни държави не са допустими. Сътрудничеството в сферата на енергетиката е ключово. Великобритания в момента е в много напреднал етап в развитието на малките модулни ядрени реактори. Те са първата европейска държава, която ще получи одобрение от ядрения си регулатор за пускането на тези разработки на пазара. Напускането на ЕС и напускането на EURATOM (Европейска общност за атомна енергия) ще създадат сериозни пречки за бързо сътрудничество в тази посока. Ако планираме да развиваме отношенията си в сферата на ядрената енергетика, трябва да започнем веднага както на европейско, така и на национално ниво."

 

 "Енергийното сътрудничество в Северно море (NSEC) продължава да е приоритет (независимо, че след оттеглянето си от ЕС Обединеното кралство вече не е страна по него). Цел в политически и икономически аспект са достъпните цени и енергийна независимост. Енергетика и диверсифициране на източниците на енергия – това е решението. Съвместна работа между Европа и Великобритания за изграждането на по-стабилен енергиен пазар", акцентира още евродепутатът. 

 

Приоритетите, които  Цветелина Пенкова постави пред британския парламент, бяха включени в заключителните документи и решения. По тях ще последват конкретни действия в съвсем скоро време и ще попаднат в приоритетите на следващата асамблея.

Отбелязано беше, че Великобритания разглежда Съюза като основен търговски партньор. Открои се нуждата от по-голям диалог, повече лидерство и по-голяма гъвкавост за решаване на проблемите между двете страни.

 

С посланика на България във Великобритания Н.Пр. г-н Марин Райков Цветелина Пенкова обсъди предизвикателствата пред българската общност на острова след Брекзит. „Убедена съм, че съвместната ни работа ще помогне за решаването на проблема с дискриминационните практики при издаването на сезонни работни визи“, отбеляза Пенкова.

 


За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП: https://www.socialistsanddemocrats.eu/


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2757 |07.11.2022 Евродепутатът Цветелина Пенкова с ключови срещи и разговори в Япония . 0| 3016 |30.09.2022 Цветелина Пенкова: Накъде е тръгнала Европа? . 1| 3303 |18.09.2022 Цветелина Пенкова: Свръхпечалбите на някои електроцентрали да се използват за подпомагане на домакинствата и индустрията . 0| 2696 |17.09.2022 Цветелина Пенкова с нов информационен офис във Велико Търново - място за мнения, идеи и перспективи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads