Реклама / Ads
0| 4156 |15.12.2023 НОВИНИ

Цветелина Пенкова: Развитие на иновациите и повече работни места със законодателството за старт-ъпите

.
Евродепутатът Цветелина Пенкова
„Приетият с мнозинство в пленарната зала на Европейския парламент законодателен акт за старт-ъпите не е просто въпрос на икономическа политика. Това е ангажимент за ускорено развитие на иновациите, повече работни места и условия ЕС да е лидер на световния технологичен пазар.“
 

Това заяви евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Цветелина Пенкова. Тя изтъкна, че е работила по това законодателство, заедно с екипа си, мотивирана от необходимостта европейската старт-ъп индустрия да получи подкрепата и възможността за растеж, която й е нужна.

 

„Създават се по- добри условия, с по-облекчен достъп до финансиране, по-лесно привличане на частни инвеститори, редица данъчни облекчения, премахване на съществуващите регулаторни тежести и гарантиране правата на служителите“, коментира Цветелина Пенкова.

 

Тя вижда възможност за създаването на благоприятна среда, която да насърчи пазарната реализация, да отключи повече финансирания и да стимулира разрастването на европейската и българската старт-ъп индустрия, гарантирайки й конкурентоспособност на глобалните пазари.

 

„Разговарях с много старт-ъпи от  България, които са възпрепятствани да развиват идеите си в ЕС. Това е основно заради несигурността в съдебната система, липсата на процедури и финансови механизми за нуждите на такъв тип предприятия“, сподели Пенкова. Тя отбеляза със съжаление, че често европейските старт-ъпи са принудени да регистрират своите старт-ъпи извън ЕС, за да могат да имат достъп до капиталови пазари.

 

„Това е и една от главните причини да предложа първото европейско законодателство, изцяло насочено към старт-ъп сектора. С него даваме дефиниция и правно обособяване на тези предприятия, улесняваме достъпа до финансиране и нови пазари. Само така ще задържим талантите в Европа“, поясни мотивацията си Цветелина Пенкова.

 

„Приетото законодателство е огромен плюс за България. Дадохме още един сигнал, че европейските институции ще предприемат конкретни действия за подпомагането на сектора, който предоставя нова икономическа възможност за страната ни и за целия Съюз“, отбеляза евродепутатът.

 

„За мен е чест, че работата ни беше оценена и усилията ни ще имат реална добавена стойност за европейските старт-ъпи и младите ни предприемачи!“, заключи Цветелина Пенкова.

 

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП: https://www.socialistsanddemocrats.eu/


.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 4595 |15.12.2023 Кирил Петков: За самото Народно събрание разбрахме, че от "Възраждане" пак бяха подготвили циркове . 3| 4227 |15.12.2023 Кьовеши одобри само двама българи за европрокурори, квотата на София остава незапълнена . 1| 4338 |15.12.2023 ЕС одобри 12-и пакет санкции срещу Русия, спира вноса на диаманти . 1| 8344 |18.12.2023 Учителят в гастроентерологията у нас говори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads