Реклама / Ads
6| 6053 |14.08.2013 НОВИНИ

Учителят Ангелов не е сектант

.
Учителят Росен Ангелов Източник: struma.com
Учителят по философия Росен Ангелов не е проповядвал култа към Анастасия в Езиковата гимназия в Благоевград, но в часовете по философия били пренебрегнати класиците. На тяхно място учителят преподавал възгледите на руския писател Владимир Мегре и индиецът Ошо.
 

Това обясни в съдебната зала Жулиета Донкова от отдел „Вероизповедания“ към МС, която участва в комплексната експертиза по делото за уволнение на благоевградския учител. Експертът по религиозни учения заяви, че е изчела всичките 10 книги на Мегре, едната от които е оригинал. За да отговори на въпросите на Росен Ангелов, като например дали руските президенти Путин и Медведев споделят възгледите на Мегре, тя се запознала с материали по темата обстойно, съобщава Struma.bg. Според вещото лице руските държавници споделяли частично идеите на писателя за екоселищата, а не за „кедрите на Анастасия“.

В свидетелските показания на учениците, които бяха разпитани при закрити врата, няма нито дума, че са участвали в сектата на Анастасия. Според вещото лице култът към Анастасия е неоезически, който проповядва природосъобразен начин на живот и извежда напред силата на енергията, нещо характерно за движението „Ню ейдж“. Ученици са свидетелствали , че учителят е прилагал прийоми, свързани със силата на мисълта. Той им разказвал, че последните земетресения са предизвикани от мислите на лоши хора, поясни експертът.

Другият експерт от МОМН Коста Костов заяви, че също не е открил насаждане на култ при провеждането на уроците от учителя Росен Ангелов. Но при преподаване на философия на учениците от 11-и клас са били пренебрегнати класиците на философията и предпочитани Мегре и индиецът Ошо. Дискутиран е даже руснакът Григория Грабавой, който бе осъден на 7 години затвор заради това, че  разказвал, че възкресява хора. Според Костов по предмета философия „границата е премината“ и учениците биха имали проблем при изпити.

Един от свидетелите казал, че Росен Ангелов завел ученици на Заева поляна край Благоевград и ги накарал да се молят за легализиране на марихуаната, тъй като тя имала лечебни свойства.

Учителят по философия бе уволнен от езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ след загадъчната смърт на Марио Нушков и съмненията, че фондацията на Росен Ангелов „Мечта“ копира руската секта „Анастасия“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 6973 |07.08.2013 Аню Ангелов обиден, че го кръстили "Ньойски" . 29| 6873 |30.07.2013 Аню Ангелов съсипал и погребал армията . 1| 6726 |09.06.2013 Петър Ангелов от ДПС дава в понеделник имунитета си . 37| 9383 |07.06.2013 Прокуратурата иска имунитета на Петър Ангелов от ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads