Реклама / Ads
3| 5088 |07.08.2009 НОВИНИ

Учителката не се отказва да свидетелства по Белнейски

.
Белнейски
Унищожаването на улики не е доказателство, че твърденията ми не са истина, каза учителката Калина Янева, която преди дни съобщи, че ще даде свидетелски показания по случая с убийството на сестрите Белнейски.
 

В ефира на БиТиВи тя разказа, че е видяла как двете момичета са оказали съпротива при опита да бъдат вкарани в къща на ул "Граф Игнатиев" в Пазарджик.

Янева каза, че твсичко се е случило на 28 януари 2006-та година. Единният от мъжете е държал силно ръката на Росица.

Когато се приближих, очаквах тя да реагира, но това не се случи, посочи учителката. Тя добави, че момичето е било силно гримирано, с ярко червило и черна пола.

Попитана защо се е забавила с показанията си, Янева уточни, че е изпитвала затруднение при разпознаването на момичетата.
В началото изпитвах затруднение, защото разпространените снимки не бяха актуални, разясни тя. По думите й "паметта има необходимост от известно време, за да възстанови точно спомените".

Твърдя, че това бяха Христина и Росица, заяви Янева.

На 30 януари даскалката отново е видяла мъжете пред къщата на „Граф Игнатиев", като тогава двамата опитвали да затворят багажника на колата, но им било трудно да го направят. Единият стискал лост в ръката си. "Усетих, че ме приближава зад гърба ми и имах усещането, че ще ме удари с лоста", разказва още тя. Той бил страшно изнервен.

"Забързах. Като се връщах, те усилено почистваха около автомобила", разказва даскалката. "Единият пак искаше да ме удари, другият го спря", продължава разказът й.

След случая Калина веднага се обадила на ченгетата и им разказала всичко. Но за нейна изненада, никой не я е разпитвал.


Казаното от учителката обаче беше опровергано от следователя по делото Веселин Мартински. Той уточни, че сигналът, даден от Янева, е проверен и това, което разказва тя не отговаря на истината. Поне доколкото се отнася за къщата, твърди Мартински.

Даже и да е видяла нещо такова, това не се отнася за сестрите Белнейски, смята Мартински.

Той добави, че в периода, за който говори Янева, къщата на „Граф Игнатиев" е била обитавана от „едно нормално семейство чужденци". Такова събитие не се е случвало в този период, допълни Мартински.

От своя страна Калина Янева заяви, че през януари 2006-та година въпросната къща не е била обитавана от такива хора.

Следователят допълни, че учителката би могла да бъде разпитана в качеството си на свидетел. Не е проблем да я разпитаме, посочи той.

Припомняме, че на 31 януари 2006г. бяха открити телата на двете момичета - Росица и Христина Белнейски от Пазарджик в местността “Грамада” между Пещера и Брацигово. И двете тела на децата са с множество наранявания.

Сестрите Белнейски от Пазарджик са били забелязани за последно на 27 януари 2006 г. около 22.30 ч. в заведение, намиращо се на бул. ”България” в областния град. На 29 януари сутринта - в понеделник, родителите подават сигнал за изчезването на децата им и допълват, че и в събота, и в неделя са чакали момичетата да се върнат. На мобилния телефон на майка им е имало поне 4-5 позвънявания, след което се е затваряло, без да бъде осъществен какъвто и да е разговор.

Извършената в последствие тройна медицинска експертиза установява, че смъртта на Росица и Христина Белнейски е настъпила след множество удари с тъп предмет. До този момент са разпитани хиляди граждани.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5331 |19.06.2009 Крупиета свидетелстват как Горсов проиграл парите за дъщеря си . 5| 5604 |21.04.2009 Бащата на убиеца от „Позитано” се отказва от партийни и държавни постове . 40| 10058 |02.04.2009 Пламен Галев с кръвоизлив в окото, отказват му лекарска помощ . 1| 4595 |22.12.2008 Стартира телефонна линия за отказване от пушенето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads