Реклама / Ads
5| 5412 |13.10.2012 НОВИНИ

Удариха наркогрупа, действала в няколко столични квартала

.
Източник: МВР
Разбиха организирана престъпна група за разпространяване на наркотици в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР.
 

По време на операцията, реализирана от служители от отдел "Борба с организираната престъпност" и сектор „Противодействие на криминалната престъпност" на СДВР, са задържани участници в организирана престъпна група, разпространяваща амфетамин и марихуана в кварталите „Надежда", „Толстой" и „Свобода".

В момент на покупко-продажба на наркотични вещества в кв. „Требич" е задържан 28-годишният продавач И.Е. - криминално проявен. Той пътувал с лек автомобил „Фиат" към срещата си с 25-годишния „клиент" М.М.

При претърсване в автомобила са намерени и иззети около 20 пликчета с бяло прахообразно вещество, 30 пликчета с тревиста маса и таблетки с характерното за екстази лого.

Непосредствено след това в къща на близка улица са задържани 21-годишният П.К, регистриран за извършени кражби, и 27-годишният М.С., регистриран за кражби, хулиганство, с ефективни присъди за участие в 2 въоръжени грабежа. На място са намерени и иззети пликчета с бяло прахообразно вещество, реагирало при полевия тест на амфетамин, пликчета с тревиста маса, електронни везни, прибори за разфасоване на наркотични вещества и «счетоводни документи» на групата.

По-късно на същия адрес е задържан и 25-годишният О.И. В управлявания от него „Форд Ескорт" са открити плик с около 200 г бяло прахообразно вещество, реагирало при полевия тест на амфтамин, записки и множество мобилни телефони. В жилището му в жк."Свобода" е задържан 20-годишният дилър М.П. Намерени и иззети са пликче с бяло прахообразно вещество, записки и мобилни телефони.

По време на среща с цел директна продажба на наркотици в жк."Надежда» са задържани 22-годишният Х.Б. и клиентът му 18-годишният Т.Д. При задържането Х.Б изхвърлил пликче с тревиста маса, което е иззето. В жилището му са намерени и иззети пакетче с тревиста маса, плочка с остатъци от бяло прахообразно вещество, множество празни пликчета и други вещи. В апартамента е заловен и друг член на групата - 20-годишният К.Ц. При извършения обиск и претърсване на дома му, също в жк."Надежда", са открити мобилни телефони.

По-късно след осъществена сделка в жк "Свобода" са задържани още двама. 29-годишен клиент признал, че закупил пликче с амфетамин от 35-годишният И.Г. При претърсване на жилището на дилъра са открити две пликчета с кафяво прахообразно вещество, мобилни телефони, пари и други вещи. Той е регистриран за кражба на МПС.

В хода на операцията е задържан и 26-годишният Г.С с прякор Буцата, регистриран за блудство, изнасилване и кражба, за когото също има данни, че е свързан с дейността на групата.

Материалите по случая са докладвани на Софийска градска прокуратура.
Назначени са експертизи за установяване на точните количества и вида на иззетите наркотични вещества. Повдигнати са обвинения на седем участника в организираната престъпна група. На петима мярката за задържане е удължена на 72 часа, двама са с наложена мярка "подписка".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 8748 |05.09.2012 Удариха престъпната наркогрупа на Сачмата . 5| 5687 |29.08.2012 Пак удариха цигарения бизнес на Женския пазар . 2| 5292 |22.08.2012 Маскирани с мотор "удариха" бензиностанция . 2| 5428 |20.08.2012 Хизбулла действала у нас от десетилетия?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads