Реклама / Ads
0| 3860 |28.02.2022 НОВИНИ

Украйна: Граничарите от Змийския остров са живи

.
Източник: Twitter
Генералният военен щаб на Украйна съобщи във Фейсбук, че граничарите от Змийския остров, за които преди дни бе съобщено от редица руски и световни медии, че всъщност са убити от руските военни, са живи.
 

От съобщението на щаба става ясно, че защитниците на острова са били „незаконно заловени от руснаците”, което е нарушение на законите на войната и международното право. 

 

„Настояваме за незабавно освобождаване от Русия на незаконно задържаните граждани на Украйна. Обръщаме се към световната общественост, към вярващите от всички църкви с молба да предприемат всички възможни мерки, за да повлияят на Русия да върне нашите граждани.


Относно морските пехотинци и граничарите, които бяха пленени от руски окупатори на Змийския остров, много се радваме да знаем, че братята ни са живи и здрави!

 

Но руската пропаганда се опитва да върти „новините", че украинските власти „забравиха" и „погребаха" своите подчинени.


В същото време морските пехотинци смело отбиха атаките на руските окупатори два пъти, но не успяха да продължат защитата на острова.


От своя страна, нашествениците „забравиха“ да съобщят, че са унищожили напълно инфраструктурата на острова: фар, кули, антени и т. н. Съответно комуникацията със острова е прекъсната. Многократните опити да се свържем с персонала и да научим за съдбата му, бяха напразни. А постоянните обстрели от руските военни кораби и авиация не позволиха да се подсигури поддръжка на морските пехотинци.


За да обобщим казаното, искаме да добавим, врагът за пореден път демонстрира своята същност. И отново доказа, че в неговите действия и думи няма вяра и истина.

И ние с нетърпение очакваме нашите братя и сестри”, пишат от щаба, цитирайки украинските военноморски сили.


Фрог нюз бе единствената българска медия, която публикува информация относно случая от украинска медия. Независимата информационна агенция УНИАН съобщи, че на 25 февруари граничарите от острова все още пазят украинските граници в Черно море.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3320 |28.02.2022 Генщабът на Украйна: Руските окупатори забавят настъплението . 0| 3408 |28.02.2022 Инвазията в Украйна: Ще натисне ли Путин ядреното копче? . 0| 11009 |26.02.2022 Войната в Украйна: Каква част е превзета от руските войски? . 0| 3380 |26.02.2022 Властите в Украйна: Гражданите на Киев да не преминават по мостовете над Днепър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads