Реклама / Ads
0| 3364 |31.08.2022 НОВИНИ

Украйна отговори с ирония на изявлението на Русия, че ”контранастъплението се е провалило с трясък”

.
Украинската армия продължава да унищожава логистиката на нашествениците на юг и го прави ефективно. За това на живо на телемарафона предава ръководителят на пресцентъра на ОК ”Пивден” Наталия Гуменюк .
 

По-специално въоръжените сили на Украйна продължават да атакуват понтонни прелези. Гуменюк ги нарече "Лего-конструктори": "Това е такъв безкраен Лего-конструктор, защото, осъзнавайки, че са под наш огневи контрол, те продължават да извайват тези шлепове, сякаш от пластилин. А ние продължаваме методично да ги перфорираме. "


Гуменюк коментира и неотдавнашното изявление на руското министерство на отбраната, че контранастъплението на въоръжените сили на Украйна на юг уж „се е провалило с трясък“.


" При тях толкова силно трещеше, че сбъркаха трещенето при тях с това при нас. Явно затова не са чули истинското състояние на нещата. В крайна сметка времето и нашата издръжливост ще си кажат думата", каза тя.


Според Гуменюк морално-психологическото състояние на вражеските войски на десния бряг на Херсонска област „е много разклатено, те са отчаяни и демотивирани“.


"Тъй като офицерите не са настроени да водят никакви военни действия, те командванията се опитват да запазят редовия състав на предната линия и да имитират прехвърляне на части, така че хората да получат впечатлението, че се изтеглят резерви. Моралът е в наша полза. Те просто си оставят оръжието", посочва Гуменюк.


Експертите смятат, че Русия ще премине към защитата на Мелитопол, важен логистичен център между Ростовска област и юга.


Войските на Украйна продължават да упражняват огнево въздействие върху логистичните пътища на руснаците в Херсон, като не позволяват на противника да се попълни жива сила, боеприпаси и техника.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2838 |30.08.2022 Борел: Работим по създаване на мисия за оказване на военна помощ на Украйна . 0| 2698 |30.08.2022 Екип на МААЕ пристигна в Украйна, пътува към АЕЦ „Запорожие“ . 0| 2663 |29.08.2022 Украйна съобщава за руски обстрел на жилище в Николаев, има и убити . 0| 11438 |29.08.2022 Британското разузнаване: Путин уволни и отстрани военния министър Шойгу заради застоя на войната в Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads