Реклама / Ads
6| 3188 |24.02.2022 НОВИНИ

Украйна: Руски войски преминаха държавната граница в района на Киев

.
Руските войски, оборудвани с ракетна система ”Град”, атакуваха украинските граничари в района на Киев.
 

Това съобщиха от Държавната гранична служба на Украйна.

„В района на Киев руските войски преминаха държавната граница. Военната техника на противника влезе през ГКПП Вилчаа. Освен това е извършен обстрел от Градив по местонахождението на Млачевската гранична служба на Житомирския отряд, се казва в съобщението. Граничната охрана се преразпределя на резервни позиции и действа в сътрудничество с въоръжените сили и Националната гвардия.

 

На 20 километра южно от Киев катастрофира украински военен самолет с 14 души на борда. Има жертви  и ранени, твърдят украинските власти. Съобщава се още, че няколко локации в околностите на столицата са под атака.

 

18 души са убити при атака срещу военна база на 100 километра северно от Одеса в близост до границата с Молдова, съобщават от регионалната администрация. Това е най-смъртоносното нападение от началото на руската инвазия. 10 от жертвите са жени.

Руските войски в този момент са в настъпление в две посоки - към Мелитопол и Херсон, съобщава съветника на украинския президент Алексей Арестович. По думите му руски военни сили се движат в колони. В тези райони има украински войски и ще окажат съпротива.

Тежки боеве се водят и в района на Харков, съобщават от Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна във Фейсбук. Съветник на президента съобщи за ожесточени сражения и в Суми, Херсон, Одеса.

 

Според украинската армия руски части се опитват да овладеят летище Хостомел в района на Киев, а от територията на Беларус са били изстреляни четири балистични ракети срещу югозападна Украйна, допълва БНР.

 

Руски въоръжени формирования са нанесли удари с реактивната система за залпов огън „Смерч“ срещу жилищни райони на град Мариупол на брега на Азовско море. В резултат са загинали 7 мирни жители, съобщават от градската управа.

Украинската армия си е върнала пълен контрол над град Мариупол и Счасте. Тя съобщи, че е свален седми руски военен самолет.

 

По данни на украинската полиция над 203 нападения са извършени от руската армия от началото на операцията срещу Украйна тази сутрин.

 

Говорител на руското военно министерство заяви, че са унищожени 74 военни обекта на територията на Украйна, включително 11 летища.

Външният министър на Киев Дмитро Кулеба призова всички съюзници да прекъснат дипломатическите си отношения с Русия и да наложат тежки санкции на Москва.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 3774 |24.02.2022 И новите ”Катюши” в действие - руски войски атакуваха с ”Град” украински граничари . 0| 2955 |24.02.2022 Укринформ: 18 загинали в Одеска област при руски въздушен удар . 27| 9620 |24.02.2022 Проф. Димитър Йончев: Руските удари са начало на пренареждане на световния ред - за баланс между САЩ, Русия и Китай . 10| 4262 |24.02.2022 Войната в Украйна: Какво казват руските медии и руската армия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads