Реклама / Ads
5| 2631 |30.05.2023 НОВИНИ

Резников иска незабавни доставки на западни оръжия за Украйна

.
Източник: Twitter
Украйна се нуждае от незабавни доставки на оръжие от западните си съюзници. Това заяви в публикувано вчера във френския всекидневник ”Уест-Франс” интервю украинският министър на отбраната Олексий Резников, информира Франс прес. В интервюто той казва още, че Украйна има сериозни шансове да осъществи пробив през лятото.
 

Пред френския всекидневник Резников формулира и надеждата си, че "до края на годината" Киев ще получи изтребители Ф-16, посредством които украинските сили ще имат възможността да се противопоставят на руската въздушна мощ. Според мнението на министъра мащабното контранастъпление "ще доведе до ново изтегляне на руснаците от наши територии".

 

В по-ранно интервю за Ройтерс главният дипломатически съветник на украинският държавен глава Игор Жовква сподели, че мирният план на Киев е единственият вариант да се сложи край на войната на Русия в Украйна и времето за посреднически усилия е минало, допълни той.

 

"Украйна няма интерес от прекратяване на огъня, което включва руските териториални придобивки, и иска изпълнението на своя мирен план, който предвижда пълното изтегляне на руските войски", изтъкна президентският съветник. Русия пък заяви, че е отворена за мирни преговори с Киев.

 

Но постави ударение върху това всички разговори да се базират на "новите реалности", т.е. анексирането на украински провинции.

 

Припомняме, че през изминалите няколко месеца Украйна отблъсна серия от мирни инициативи от Китай, Бразилия, Ватикана и Южна Африка. Въпреки усилията на президента Зеленски Киев не съумява да спечели на своя страна Глобалния юг - Латинска Америка, Африка и голяма част от Азия - където Русия инвестира дипломатически усилия от години.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3362 |30.05.2023 Подоляк за атаката на дронове над Москва: Не всички искат да атакуват Украйна, някои се връщат към Кремъл . 3| 2709 |30.05.2023 Олексий Резников с оптимистични новини за Украйна: Имаме сериозни шансове за пробив през лятото . 15| 6779 |30.05.2023 Явор Божанков: Ако някой не иска България да има правителство, това е президентът. Инструментът е прокуратурата . 4| 2640 |30.05.2023 Даниел Смилов: Не е редно президентът да казва „аз такова правителство не искам“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads