Реклама / Ads
18| 6330 |28.03.2011 НОВИНИ

От улицата наркотиците "прескочиха" и в нета

.
БГ-сайт безпрепятствено предлага "дизайнерски наркотици" на сравнително достъпни цени, алармира тийнейджърският форум "Teenproblem". Така наркотиците, които заливат улиците на градовете, вече са свободно достъпни и в интернет.
 

Авторите подчертават, че дизайнерските наркотици са хит сред младите в България, вносът им протича активно и легално през родните митници и залива пазара. Те не влизат в списъка на наркотичните вещества, въпреки че са близки по състав със синтетичната дрога, на практика са законни.

Информация за собственика не може да бъде намерена чрез whois информацията за домейна на сайта. Той се хоства на сървърите на една от известните български хостинг компании - Space.bg. Борис Жогов, управител на хостинг компанията, коментира пред "Teenproblem", че екипът на Space.bg е информиран за дилърския уеб сайт и в момента се извършва проверка по случая. "Очакваме коментар от компетентните органи и ще действаме съгласно българското законодателство", категоричен бе Жогов.

Поръчката на дрогата става изцяло през интернет, а плащането е с наложен платеж. Така поръчителят никога не се среща с доставчика.

"Подателите носят пълната отговорност при влагането на забранено съдържание в куриерска пратка, ако са обявили умишлено грешно съдържание. Право на куриера е да изиска проверка, ако клиентът не предостави информация за описанието, при съмнение за вложени забранени предмети или вещества в пратка. Куриерът има право да извърши проверка на пратката в присъствието или с писменото съгласие на подателя. При отказ или липса на отговор куриерът има право да откаже приемането на пратката или да уведоми съответните компетентни държавни органи за разпореждане на следващи действия, ако пратката е вече приета", коментира куриерската фирма, чрез която се извършват доставките.

Според авторите на сайта законът не е нарушен, тъй като дизайнерските наркотици не са в списъка със забранените вещества и свободно могат да се внасят и търгуват в страната. И все пак остава съмнението дали наистина веществата, вложени в тях наистина не са забранени, дали са внесени законно. Не на последно място не става ясно защо няма фирма, която да стои зад разпространението на тези наркотици, дали има митнически документи за внасянето на веществата, дали се издават фактури и касови бележки при продажбата, дали при поръчка от разстояние може да върна стоката до 7 дни, както казва Законът за защита на потребителите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5047 |28.03.2011 Изоставиха 4-годишно момиче на улицата в Пловдив . 47| 5606 |16.03.2011 М. Миков: Хората вече са на улицата и все повече ще излизат . 6| 4880 |05.03.2011 В. Танов: Контрабандата на тютюневи изделия измести наркотиците . 4| 4698 |07.10.2010 Скандална наредба праща 4000 на улицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads