Реклама / Ads
1| 5392 |13.02.2008 НОВИНИ

Уволнение заради "плащане на сметка"?

.
Уволненият заради компрометиращо поведение срещу България директор на дирекция „Защита на потребителите" Емил Алексиев твърди, че плащал чужда сметка, разбърквайки нечии планове.
 

Всички твърдения срещу мен са неверни, оповести по НТВ уволненият директор на дирекция „Защита на потребителите" Емил Алексиев. Той обясни, че не се бил изказвал негативно срещу България по време на заседания. Алексиев бе уволнен за системни нарушения и компрометиращо поведение срещу България. Той участвал в заседание на Комитета за сътрудничество в областта на защита на потребителите в Брюксел, където направил негативни изказвания за дейността на Комисията за защита на потребителите. Изказвал се срещу внесени български проекти, заявявал, че не са съгласувани с него и че те не се подкрепят от Министерството на икономиката и енергетиката.

Сега обаче Алексиев твърди, че някой трябвало да плати сметката. Според него България представила проект, не отговарящ на изискванията от страна на ЕК. В него трябвало да участват само компетентните държавни органи, а в конкретния случай това не е било така, тъй като участие имали и фондации. Заповедта му за уволнение идвала четири месеца след въпросното заседание. Алексиев смята, че очевидно е търсено лице, което да бъде наклеветено и в случая той се е оказал подходящ, още повече, че някой сигурно бил обещал на другиго финансиране чрез този проект. Това не станало и сега трябвало да се плати сметката.

Що се отнася до "многото" фондации, които нямали право за участие в проекта, беше посочена единствено фондация „ Организация за алтернативно решаване на спорове". А по повод другите обвинения, Алексиев призна, че действително не е представил изискания от него доклад за изпълнение на задачите и предложенията при реализирането на задгранични командировки. Не успял да го подготви заради голяма натовареност. Алексиев щял да търси по съдебен път правата си и да обжалва решението за уволнението си, защото искал да възстанови доброто си име.

Запознати обаче твърдят, че с Дирекция "Защита на потребителите" към Министерството на икономиката и енергетика трудно се водел диалог. Много трудно се е работело и с Емил Алексиев от гледна точка на диалога.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5010 |11.02.2008 ЕС ни наказва заради Емел Етем и несбъднатия тел. 112 . 2| 4921 |11.02.2008 Йорданка Фандъкова дава оставка заради издънката с детските градини . 3| 4771 |05.02.2008 ДСБ стяга вот на недоверие заради корупция и спрени европари . 7| 4929 |26.01.2008 Еврокомисията ни спря парите за пътища заради корупционния скандал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads