Реклама / Ads
5| 6277 |28.01.2011 НОВИНИ

Вафладжия с 35 млн. лв. дълг

.
Не бил играч в тези схеми, а само бушон.
 

Работник в цех за вафли от търновското село Първомайци дължи 35 млн. лв. данъци на държавата, научи “Труд”. От 2005 г. 30-годишният вафладжия Станимир Геров се води собственик на фирма “Гея-96” ЕООД с предмет на дейност детективска, охранителна и търговска дейност. Фирмата няколко пъти е сменяла регистрацията си на различни места из страната за десетина години, преди да бъде прехвърлена на Геров. Детективското бюро е било създадено през 1996 г. със седалище в столичния квартал “Борово” от Рашко Вълчев Григоров. В крайна сметка дружеството “акостира” при Станимир Геров с данъчна и адресна регистрация на ул. “Цар Симеон” в Долна Оряховица.

От началото на 2006 г. бирниците безуспешно се опитвали да намерят длъжника. “Всяка година данъчни и полицаи ме питат за него. От 5-6 години този човек не живее в Долна Оряховица. Миналото лято служители от НАП за пореден път дойдоха с полиция и ме помолиха да ги заведа на адреса”, обясни вчера кметът на Долна Оряховица Григор Минков. Там обаче данъчните попаднали на семейство, което се занимава с цветарски бизнес. “Станимир е със средно образование и е свястно момче. Вероятно е бил подлъган за 1000-2000 лева и му е прехвърлена задлъжняла фирма. Той не е играч в тези схеми, а само бушон”, разсъждава Минков.

Уплашен, че е затънал с данъци, Станимир преди време се изселил от Долна Оряховица в горнооряховското село Първомайци, където има роднини. Освен в него Геров имал адресна регистрация и във врачанското село Малорад. Според кмета на Малорад Илия Влайчовски обаче такъв човек не е живял там. Репортерска проверка на “Труд” установи, че в момента длъжникът се подвизава в Първомайци. Заради катастрофа е осъден от Плевенския районен съд на пробация.

Служители от различни институции непрекъснато търсят Станимир. По едно време пристигаха купища призовки, тъй като се водел собственик на бензиностанция и заборчлял с огромни суми към хазната. Семейството му е бедно и едва свързва двата края”, каза кметът на Първомайци Янко Янков. Преди няколко месеца Станимир се хванал на работа в цех за вафли. Само преди ден обаче бил освободен от фабриката, тъй като тримесечният му изпитателен срок изтекъл. “Не бяхме доволни от работата му”, казаха от ръководството на фирмата. Вчера екипът на “Труд” успя да разговаря с бащата на Станимир. 63-годишният Ангел се появи на вратата след дълго звънене. “Станимир беше тук, но някъде е излязъл. Не знам къде ходи и с кого се среща. Не знам нищо за милиони”, каза пенсионираният железничар. “Ние сме бедни и едва преживяваме от пенсии”, допълни Ангел Геров. Той получавал 270 лева, а жена му Димитранка, която е прикована на легло след инфаркт - 180 лева. (Труд)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5413 |02.01.2011 Дългото завръщане у дома . 24| 6512 |14.12.2010 Ат. Атанасов: Ушите на премиера Борисов са дълги 100 милиона лв . 2| 5301 |07.12.2010 Пролетната ваканция по-дълга . 29| 5922 |27.11.2010 Сергей Игнатов: Няма пък! Няма да има по-дълга ваканция!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads