Реклама / Ads
18| 5536 |29.01.2012 НОВИНИ

Външно поставя визовия режим пред Хилъри Клинтън

.
Николай Младенов
Американските визи на български граждани и признаването на трудовия стаж на работили в САЩ българи ще са някои от въпросите, които българският външен министър Николай Младенов смята да обсъди с държавния секретар на САЩ Хилари Клинтън. Това обясни днес министърът пред БНР по повод на еднодневното официално посещение на г-жа Клинтън в България на 5 февруари.
 


Посещението на държавния секретар на САЩ у нас е отдавна подготвено, каза още министър Младенов.

Посещението има няколко цели. Първо да поговорим сериозно за стратегическото партньорство, което има между България и САЩ в областта на сигурността, в НАТО и във всички системи, в които заедно участваме и в които имаме съществени ангажименти един към друг, каза той.

Ще говорим и за операциите на НАТО в Афганистан. Това е неизбежно. Това продължава да бъде много важна мисия, имайки предвид, че през май в Чикаго ще бъде срещата на Северноатлантическия алианс. Ще говорим и за сътрудничеството ни на Балканите, където имаме все още доста несвършена работа по отношение на съседите ни в Западните Балкани и на второ място да обсъдим обстановката в Близкия Изток, продължи Младенов.

Аз се надявам да поговорим сериозно и по въпросите за перспективата за американската визова политика по отношение на България и за определени договорености, които искаме да постигнем по отношение на признаването на трудовия стаж на българите, които са работили в САЩ, обясни министърът.

Що се отнася до предстоящия доклад за напредъка на България и Румъния по мониторинговия механизъм, за който се очаква да е отново критичен, Младенов изрази надежда, че докладът ще бъде обективен.

 

Всички данни и информации се предоставят от наша страна и не мога да коментирам публикации на Франс прес или на някой друг, които са спекулативни и преди докладът да е излязъл. Бих предпочел всички да изчакаме да излезе докладът и да го коментираме, заяви външният министър.

Младенов заяви още, че не е привърженик на съревнованието между България и Румъния: Неизбежно е когато двете страни биват разглеждани заедно по определени казуси, това, което се случва с едната, да има ефекти и върху другата. Затова кризата в Румъния в момента не се отразява добре на региона, смята министър.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5437 |06.01.2012 Външно: Не се паникьосвайте! . 19| 5774 |03.01.2012 Дипломати агенти осъдиха външно . 3| 4921 |03.01.2012 Миньорите пред стачка, чака ни режим на тока . 10| 6122 |19.12.2011 Воден режим от януари!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads