Реклама / Ads
11| 4413 |06.04.2015 НОВИНИ

Б. Великов: Въвеждаме мажоритарни избори за някои от кандидатите

.
Бойко Великов, зам.-председател на БСП
БСП ще въведе мажоритарни избори сред членовете си за някои от кандидатите за кметове и съветници за предстоящите местни избори. Имаме намерение по отношение на отделни кандидатури в страната да проведем тези преки избори и тази мажоритарност, за да можем да чуем мнението и позицията на нашите членове по места.
 
Това каза зам.-председателят на партията Бойко Великов след вчерашния конгрес на левицата, пред БНР. Депутатството, кметовете, общинските съветници - всичко това е въпрос на преценка, това е въпрос на избор първо от органите. Затова въвеждаме и във вътрешнопартиен план мажоритарност на този избор. Имаме възможност за пряк вътрешнопартиен избор и на нашите кандидати за кметове, и на кандидатите ни за съветници.

Бойко Великов коментира и приетата поправка в устава на социалистите, според която партийните ръководства ще бъдат сменяни само при комплексна негативна оценка.

И сега беше направен опит за анализ и оценка в отделни общински организации, но считаме, че е необходим един механизъм за комплексна оценка и по никакъв начин тук ние не въвеждаме нито временни, нито служебни ръководства, така, както някои се опитват да оценяват тази поправка. Става въпрос за организационни съвети, които да преодолеят тези рецидиви, които наблюдаваме на места с псевдо организации, с псевдо членове, нещо, което считаме за изключено в една партия като БСП, каза Бойко Великов.

Той обяви, че на предстоящото заседание на Националния съвет ще бъде приета формула за очертаване на възможните коалиции за местния вот. Според него обаче местните организации вероятно няма да бъдат ограничавани във взаимодействието си с други леви формации, каза още Великов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 5531 |24.01.2015 Бойко Великов: Спасението на БСП е в прекия диалог с хората . 22| 5553 |20.02.2014 Окончателно отхвърлиха мажоритарния вот . 32| 5812 |15.09.2013 Яне Янев: Пеевски държи мажоритарния пакет на управляващите партии . 7| 6672 |24.04.2013 Доц. Борислав Великов: Само работещия реален сектор може да осигури ресурса за гарантиране на качествено здравеопазване в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads