Реклама / Ads
2| 3681 |09.01.2023 НОВИНИ

Весислава Танчева: Преразглеждането на обществения договор означава ГЕРБ да открият проблема в себе си

.
Весислава Танчева, ПР експерт
ПР експертът Весислава Танчева каза по ТВ1, че е абсурдно изказването на Бойко Борисов за преразглеждането на обществения договор, защото неговата същност не е договорка между няколко партии, а той урежда отношенията на между народа и държавата. Общественият договор регулира управлението на държавата.
 

Според Танчева, ако ГЕРБ искат преразглеждане на обществения договор, това означава "да погледнат проблема в себе си. Те са в основата на всички неразбории, които в момента се случват на страната." Танчева не е оптимист за съставяне на правителство, тъй като "На теория правителствата са възможни, но на практика - не."

 

Весислава Танчева е категорична: "Оставиха Бойко Борисов да управлява еднолично. ГЕРБ е щит за Борисов. Той пази задкулисни сделки, далавери, кукловоди, мутренски манталитет и др. Самата партия не пожела да се реформира. ГЕРБ без Борисов не съществува. Докато ГЕРБ не се разграничи от Борисов, дотогава ще се чудим какво се случва и защо няма възможност в страната да се състави редовно правителство. Няма перспектива от популистка партия ГЕРБ да се превърнат в системна, тогава би имало смисъл. Весислава Танчева посочи, че лъжата е надхвърлила всякакви граници. Тя е останала безнаказана в политиката и за това тя е станала толкова приемлива, посочва Танчева.

 

Танчева посочи, че ключови са местните избори през м. октомври 2023г. Според нея нищо от властта на ГЕРБ не е намаляло. Радев връща кукловодите на ГЕРБ и ДПС обратно в местната власт. ДБ и ПП като самостоятелна конструкция, тъй като съществуват само няколко месеца.

 

Според Танчева войната се е оказала силен прожектор, който е осветил много аспекти, които не се виждали досега. Те са свързани с газовата и петролната зависимост от Русия, както и доставките на ядрено гориво: "Това е култивирано от трите правителства на ГЕРБ, но и още по-назад – от социализма. То не е променено, а е задълбочено." Танчева подчерта, че енергийният министър Росен Христов е един от хората, които защитават руските интереси.

 

Танчева определи, че притеснителното на чуждестранните интереси в България е, че те  "не се изчерпват само с икономическите, а имат и политически корен. Държавата и Главния прокурор си затваря очите за това."

 

Танчева посочи, че реанимирането на НДСВ е с цел да превръщането му в „убедително смокиново листо“ за разлика от „Български възход“, тъй като "с хипотетичния трети мандат на НДСВ, ГЕРБ-СДС и ДПС могат да съставят правителство."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 7971 |09.11.2022 Има партии, които се страхуват да не им се потърси сметка за последните 12 г., смята Весислава Танчева . 0| 6283 |27.07.2022 Весислава Танчева: Коалиция ”Газпром” свали кабинета и ни бутна към изборите . 2| 11783 |14.09.2021 Весислава Танчева: БОЕЦ подадохме сигнал до ВСС за този ”весел” чат на Гешев . 11| 3637 |26.07.2021 Весислава Танчева: Зад разговорите за правителство бълбукат зависимости, които никога няма да разберем

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads