Реклама / Ads
0| 4501 |26.12.2009 НОВИНИ

Ветрища, жеги, после пак студ

.
Мокра Нова година ни очаква.
 

Облачността навсякъде в страната ще намалее временно днес след обяд. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили, в Дунавската равнина и Източна България временно до силен. Максималните температури са от 8-9° в Северозападна България до 17-18° в югоизточните райони.Вечерта от запад-югозапад ще започне бързо увеличение на облачността. През нощта заоблачаването ще обхване страната. Още след полунощ в западните райони ще превали дъжд, а утре валежите ще обхванат цялата страна, като на повечето места ще бъдат значителни. Възможни са и гръмотевици. Вятърът от изток ще се усили, но към края на деня ще започне да става от запад.

Минималните температури сутринта се очаква да бъдат между 1° и 6°, в югоизточните райони до 9°, в София около 4°. През деня температурите ще се задържат високи за декември, на повечето места между 10 и 15°, в Дунавската равнина - 4-6°. През нощта срещу понеделник ще захладнее, а по високите полета и в Северна България ще превали и сняг.

В понеделник с умерен, а в Дунавската равнина и временно силен вятър от запад-северозапад, в страната ще нахлува студен въздух. Дъждът ще премине в сняг, само по Черноморието и в крайните югоизточни райони ще вали дъжд. Значителни валежи се очакват в Източните Родопи и Югоизточна България. След обяд от запад валежите ще започнат да спират. Температурите ще се понижават и към 14 ч. в по-голямата част от страната ще бъдат между 0 и 5°.

Във вторник вятърът ще отслабне, а облачността в много райони ще се разкъса и намалее до слънчево време. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 4 и 1 градуса, а максималните между 3 и 8 градуса. В сряда дневните температури ще се повишат с още 2-3 градуса. на места в низините и котловините ще се образуват мъгли и там температурите ще остават по-ниски. В Източна България ще се появи слаб южен вятър.

На 31-ви декември ще се усили вятърът от юг-югозапад и температурите чувствително ще се повишат. Облачността ще се увеличи.

В новогодишната нощ и на 1-ви януари има вероятност да превали дъжд, а дневните температури ще се понижат. Превалявания от дъжд се очакват и на 2-ри януари. Температурите ще продължат да се понижават и дъждът ще премине в сняг.

Днес навсякъде в страната пътищата са мокри и проходими. По АМ ”Тракия” настилката също е мокра. Температурата в град Пловдив е 5 градуса.

Движението по АМ „Черно море" се осъщесвява безпрепятствено. Вчера поради свличане на земна маса 500 м преди табелата за Варна беше въведена временна организация на движението и моторните превозни средства се пренасочваха по път I-9 Бургас - Варна. Мястото вече е разчистено и преминаването става без ограничения.

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 10 тежки катастрофи с трима загинали и 16 ранени, от които 1 е с опасност за живота. В София са станали 33 леки и 2 тежки пътнотранспортни произшествия с трима ранени.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5582 |17.12.2009 Последно сбогом за Коко Азарян . 10| 11535 |08.12.2009 Студентите ‒ майстори на гюбека, после на изпитите . 4| 5145 |02.12.2009 Последният ден на 2009 г. остава почивен . 10| 4905 |13.11.2009 След посланика ни в Анкара и този в САЩ щял да го последва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads