Реклама / Ads
0| 3184 |20.12.2023 НОВИНИ

Везенков и Сакраменто се готвят за серия от тежки мачове

.
Източник: личен архив
Закоравелите фенове на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада знаят неписаното правило, че истинският сезон започва в дните около Коледа и Нова Година. Стара традиция е на най-светлия християнски празник програмата на НБА да предлага дербита и мачове с най-горещите отбори и играчи.
 

Тази година Сакраменто Кингс отново няма да има мач в коледната програма, но това далеч не значи, че "кралете" могат да си вземат глътка въздух.

 

На Александър Везенков и компания им предстоят три изключително тежки и важни домакински мача в дните до идването на белобрадия старец.

 

Серията с тежки домакинства започва още в ранните часове на четвъртък българско време, когато в "Голдън 1 Сентър" пристига лидерът в Източната конференция - Бостън Селтикс. "Келтите" имат 20 победи и 6 поражения до този момент, а като гости имат 6 победи от 12 мача. "Детелините" спечелиха 4 от последните си 5 мача срещу Кингс, а последният домакински успех на Кингс срещу Бостън е от 2021 г.

 

В ранните часове на събота българско време в столицата на щата Калифорния пристига Финикс Сънс. Слънцата заемат 10-о място във временното подреждане на Запад с 14 победи и 13 загуби. Интересно е да се спомене, че Сънс имат по-добра статистика като гости, отколкото като домакини - 7 победи и 8 поражения у дома и 7 успеха и 5 загуби като гости. Сблъсъкът от тихоокеанската дивизия вече се проведе веднъж този сезон, като "кралете" спечелиха гостуването си преди 11 дни. Кингс са в серия от три поредни успеха срещу този съперник, като последната победа на Финикс като гост е от 2022 г. "Добрата новина" (контузия на който и да е никога не може да бъде добра новина) е, че гостите ще бъдат без Брадли Бийл.

 

Така стигаме до ранните часове на неделя българско време, когато Сакраменто приключва с домакинствата си за тази година. Последният гост на Везенков ще бъде водачът в Западната конференция Минесота Тимбъруулвс. "Горските вълци" имат актив от 20 успеха и 5 поражения, а като гости имат 4 поражения от 13 срещи. Сакраменто вече победи Тимбъруулвс през този сезон, като това се случи в Минеоста в края на ноември. В края на миналия сезон Минесота спечели гостуването си на "кралете", а за последно отборът на Везенков постигна два последователни успеха срещу този опонент през 2020 г.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3112 |20.12.2023 Финансовият министър отчете висока събираемост от ДДС към края на годината . 6| 3227 |20.12.2023 Радев ще сезира КС заради реформите в Конституцията . 0| 3203 |20.12.2023 Съдът на ЕС потвърди санкциите срещу руския милиардер Роман Абрамович . 11| 6349 |20.12.2023 Американски пилоти за тарана на Списаревски: Ударът му бе като мълния, истински ад за бомбардировачите ни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads