Реклама / Ads
4| 5746 |06.11.2019 НОВИНИ

Ромският вот - вижте кой го обра в най-оспорваните битки в страната

.
Квартал ”Столипиново” в Пловдив Източник: БГНЕС
По време на местните избори, най-много обвинения между политическите опоненти хвърчаха по темата за ромския вот. Вижте как са гласували хората в най-бедните квартали в София, Пловдив, Плевен и Сливен.
 

Според проверка на бТВ в тези четири града битката е била най-ожесточена. 

Ето данните:

 

Ромските квартали в София:


.

В квартал "Факултета" в София на първи тур кандидатът на ГЕРБ Йорданка Фандъкова води пред Мая Манолова, като от общо 2184 гласа, подкрепилите Фандъкова са 1748.

В друга секция в същия квартал подкрепата за Фандъкова е почти еднолична - 160 гласа от общо 176. На първи тур победата на ГЕРБ във "Факултета" за общинския съвет е абсолютна.


.

 

В друг ромски квартал в София, а именно - "Христо Ботев", на първи тур кандидатът на ГЕРБ отново надделява, следвана от Борислав Игнатов от "Демократична България", трета е Мая Манолова.

На балотажа пък Йорданка Фандъкова е събрала общо 85% от гласовете в кварталите "Филиповци", "Факултета" и "Христо Ботев", или 2,9% от 5-те процента, с които взима преднина пред Манолова.


.

 

Ситуацията с ромския вод в Пловдив

 

Шарен е вотът в кв. "Столипиново" в Пловдив. Там на първи тур кандидатът на ГЕРБ Здравко Димитров е четвърти, като на първо място с най-много гласове се нарежда Георги Колев от Земеделски съюз "Александър Стамболийски". Следва да се подчертае, че битката сред местните политици в тази графика е главно за местата в общинския съвет.

В друга секция на кв. "Столипиново" виждаме, че Земеделският съюз отново взима преднина, като кандидатът на ГЕРБ е трети.

 

.

Балотажът в "Столипиново" обаче се отличава с изключително ниската избирателна активност, а именно - едва 8,22%.


.

 

 

Ето кой събра ромския вод в Плевен

В село Буковлък край Плевен на първи тур с 380 гласа води кандидатът на ГЕРБ Мирослав Петров, следван от независимия кандидат Георг Спартански. На балотажа в Буковлък Петров отново удържа победа, при това със значителна преднина пред Спартански.


.

 

В Сливен

В кв. "Надежда" в Сливен на балотажа води кандидатът на БСП ген. Кольо Милев.


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5591 |06.11.2019 Драматичен обрат в процедурата за импийчмънт срещу Тръмп . 0| 4494 |04.11.2019 Вечните Мартин Скорсезе, Ал Пачино и Чарлийз Терон обраха Холивудските филмови награди . 2| 4094 |04.11.2019 Корнелия Нинова: Промяната започна – тя беше трудна, но вече е необратима . 47| 6878 |03.11.2019 Йорданка Фандъкова е кмет на София, вижте победителите и в другите градове /обновена/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads