Реклама / Ads
22| 4749 |06.08.2008 НОВИНИ

Владимир Каролев: ГЕРБ и „Атака” вече са в коалиция

.
Аз не съм за предсрочни избори, защото ще дойде една националистично- популистка коалиция между „Атака” и ГЕРБ. Това заяви икономическият експерт и общински съветник в София от НДСВ Владимир Каролев.
 

Според него независимо от изказванията на лидера на ГЕРБ и кмет на столицата Бойко Борисов, че няма да се коалира с партията на Волен Сидеров, това е вече факт. В предаването „Тази сутрин" по БТВ Каролев уточни, че така е в Бургас, където са заедно кметът от ГЕРБ Димитър Николов и председателят на Общинския съвет Валери Симеонов.

В същото предаване юристът от СДС Валентин Стоянов повдигна въпроса за парите на българските данъкоплатци. „Преди броени дни ЕС спря стотици милиони евро за България, което означава, че според Общността парите на европейските данъкоплатци не се харчат правилно от българското правителство, да не говорим, че имаше и намеци за корупция сред българските власти. В този контекст трябва да си зададем въпроса какво се прави с парите на българските данъкоплатци, след като тези на европейските не се усвояват правилно", заяви той във връзка с призива на лидера на СДС Пламен Юруков гражданите да не плащат данъците си в знак на протест. Според юриста този призив е постигнал своята цел, а именно да изкара в публичното пространство два големи въпроса - този за прекомерната данъчна тежест, която носят българските граждани и бизнесът. И на второ място, въпросът за това доколко прозрачно и ефективно се изразходват парите на хората.

Владимир Каролев опонира, че благодарение на усилията на НДСВ в момента в България има едни от най-ниските данъци. Той обаче призна, че наистина има проблеми с харченето на парите на европейски данъкоплатци. „Не мога да кажа, че няма корупция в българското правителство. Корупция има навсякъде", категоричен бе икономистът. Каролев настоя обществото да се фокусира върху това да стане непримиримо в случаите, когато някой кара скъпи коли или живее в скъпи жилища, а няма необходимите за това доходи. По повод на протестите на фермерите експертът посочи, че те трябва да получат средствата, които им се полагат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 4699 |18.07.2008 Волен Сидеров: „Атака” е готова и сама да напусне парламента . 23| 4599 |02.05.2008 И „Атака” напира да стане член на ЕНП . 1| 5085 |04.04.2008 Владимир Путин: Някои от НАТО демонизират Русия . 6| 5397 |10.01.2008 ДСБ готвят посрещане на Владимир Путин с протести

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads