Реклама / Ads
0| 4530 |25.04.2018 НОВИНИ

Владимир Клисуров или Румен Русев ще заместват Иванчева?

.
Десислава Иванчева
Заместник-кметовете на „Младост” Владимир Клисуров и арх. Румен Русев изпратиха декларация до кмета на София и до Столичния общински съвет, с която питат кой от двамата да поеме функциите на временно изпълняващ кметските задължения в района.
 
„Има вероятност отпускът да е нелегитимен и в тази хипотеза г-жа Иванчева не може да посочва свой заместник за време, в което изпълнява служебните си задължения. Ако е легитимен, не може по време на отпуск да подпише заповед, съгласно чл. 39 ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, а именно: кметът на района, определя със заповед заместник-кмет, който го замества при отсъствието му от района. И в двата случая всички последващи административни актове биха били незаконосъобразни”, се казва в декларацията.

„За излизане от ситуацията, зам.-кметовете арх. Румен Русев и Владимир Клисуров взимаме решение, в нашите компетенции. Въпреки очакваните удари, предлагаме да продължим да работим в екип. С това поемаме отговорността пред избирателите, посочили г-жа Иванчева за кмет, а тя от своя страна нас - за нейни заместници. Предвид спецификата на проблемите в „Младост”, огромна част, от които касаят задълбочен и компетентен анализ на процедури, свързани със строителство, излизаме със следното предложение до Столичен общински съвет. На основание чл. 39 ал. 3 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, за заместващ избрания кмет да бъде посочен Румен Русев, архитект и инженер с огромен стаж. За целта Владимир Клисуров се самоотвежда, като вариант за поста”, се казва още в декларацията.

„Надяваме се предложението ни ще бъде разгледано в най-кратки срокове, предвид спешността на проблемите, решаването, на които е в правомощията на общинската администрация”, се казва още в декларацията, изпратена до столичната община.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4969 |25.04.2018 Пак провал на Гешев: Спецсъдът върна делото срещу Румен Овчаров . 14| 7778 |20.04.2018 Румен Радев: Цветанов трябва да се притеснява за миналото си . 2| 5107 |19.04.2018 Румен Радев: Националната сигурност е пред нови заплахи . 0| 6135 |18.04.2018 Външно скъса отношения със скандалния кмет на Босилеград Владимир Захариев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads