Реклама / Ads
12| 7345 |20.08.2014 НОВИНИ

А. Владимирова пред Фрог: Политиците се страхуват, че зад Менса стои поръчка

.
Политиците се страхуват, че зад предложението на предствавителя на „Менса-България” да се тестват за интелигентност стои някаква поръчка. Това каза пред Фрог нюз психоложката Ани Владимирова.
 

 

Страхуват се преди изборите да не се компрометират, да не се изложат.  Хората у нас не вярват, че тези работи се извършват автентично. Те смятат, че отзад има някакава поръчка, че ще ги изложат , че всъщност това е някаква машинация, с която да си подлагат динени кори. Страх ги е от манипулация, от това, че няма да се справят, уточни Владимирова. Според нея ако човек никога не си е правил подобен тест за интелигентност  трябва да имаш известно време за ориентация. И аз ги разбирам, те не са на по 20-години хора, непривично ще им е да вършат някакви нови неща. Вижте колко от тези,  които призовават политиците да се явят на тест биха се подложили  публично на подобен изпит. Болшинството от тях ще проявят интерес, но при условие, че резултатът няма да стане обществено достояние. Човек се притеснява пред хората да не излезе глупав, самите ние сме недоверчиви към такива изследвания в нашата страна, категорична е тя.  

 

Експертката каза още, че не може от пръв поглед да се направи психопортрет на бъдещите депутати.  Хората си мислят, чу това става ей така. Психопрофил се прави едва след като се  попълнят тестове и се направи психометрия. Така както не искат да се яват на тест за интелигентност, така не биха се явили и на психометрия. Смятам, че трябва да има някакъв пакет от тестове за кандидатите за високи постове в държавата, така както се искат определени документи, за да заемеш дадена длъжност. В още по-голяма степен трябва да се повишат изискванията към хората, които влизат във властта. Съвсем видно е, че между тях има хора със сериозни отклонения, както в сферата на личността, така и в сферата на интелекта. Идеята е тестовете за тези хора да бъдат задължителни, а не по желание. Не може ти да заемаш висок пост , а в същото време да си параноична личност, която ще подозира, че всеки ще му прави номера и ще отмъщава на хората. Или пък някакъв маниакален тип, който прави едно и също, за да блесне в очите. Въобще на тези места трябва да има психически здрави хора. Но поговорката , че не е луд , който яде баницата , а който му я дава важи в пълна сила. Проблемът си е лично наш, ние си ги избираме едни и същи политици, никой не иска да ходи на избори, никой не смее да поеме такава отговорност с качества и умения. Явно не ни е писнало още достатъчно, за да променим нещо, смята Ани Владимирова.

 

По отношщение на казуса със залятото момиче с блажна боя тя е убедена, че това са крайни форми на отчаяние и страх от самотата. Това, което видахме  обикновено е плод на формирането на личността. Подобни символни действия да впечатлиш, да накараш някого да те съжалява, за да остане в живота ти. В случая говорим за  крайна незрялост на личността. Институциите нямаше да реагират, ако медиите не бяха разказали за този инцидент. Вие знаете ли на ден по колко подобни случаи стават. През февруари и март те зачестяват но никой не се интересува от това, защото има активен политически живот. Имах една клиентка, която беше зъболекарка. По интернет ми обясняваше как свършва работния ден в 7 часа, беше ноември- декември,  как след това  ще заключи вратата и ще си среже ръката, за да гледа как кръвта й се стича. И аз умирах от ужас, че ако нещо лошо наистина се случи аз ще съм последната, провела разговор с нея. За щастие тази жена излезе от анонимност и се оправи. Сега си живее чудесно. Има много отчаяни и самотни хора, които за да привлекат внимание вършат много глупости. Но ние не трябва да ги съдим, защото не го провят от добро. Никой не го прави подобно нещо, защото е много му е забавно, допълни още Владимирова.    

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6477 |20.08.2014 Проф. Т. Кантарджиев пред Фрог: Тигровият комар атакува Югозападна България . 25| 7242 |20.08.2014 Емил Димитров пред Фрог: Семков беше много свястно момче . 3| 5177 |19.08.2014 Външният министър ходатайствал за К. Георгиева пред посланиците на ЕС . 1| 5137 |19.08.2014 Бакалов пред Фрог: Нито ден не трябва да ни убягва до изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads