Реклама / Ads
1| 2801 |22.06.2023 НОВИНИ

Внимавайте по пътищата в Северозападна България!

.
Източник: личен архив
Дъждовете в Северозападна България са създали редица опасности по пътищата, предупредиха от Европейския център за транспортни политики. За тях няма поставени знаци, казаха още от Центъра. За безопасността на пътя е важно шофьорите да се движат с повишено внимание.
 

Заради падналите обилни валежи в населени места от Северозападна България на много места са се активизирали свлачища, има паднали камъни на други места, а продължителните превалявания редувани със слънчево време ускоряват растежа на тревата, а това води до намаляване на видимостта в много от участъците, каза Диана Русинова, председател на Европейския център за транспортни политики.

 

За да е безопасно придвижването на превозните средства е важно шофьорите да се съобразяват с променената обстановка, каза още Русинова.

 

"На много места има наноси от пясъчна фракция, камъни, кал, което в известна степен създава проблеми за сцеплението на автомобилната гума. Така че водачите, тръгвайки на път, трябва да имат едно на ум, че пътищата все още не са разчистени от щетите в следствие наводненията".

 

Тези опасности на пътя, казва още Диана Русинова не са сигнализирани със знаци, табели или някаква информация за шофьорите:

 

"Никой не знае точно, така че няма как да бъдат сигнализирани. По-скоро по линия на текущия ремонт и поддръжката се очаква тяхното своевременно отстраняване"..

И скоростта на движение трябва да бъде съобразена с условията на пътя, за да може да се реагира навреме и да се спре при необходимост.

 

"При максимална скорост от 90 км/ч  там, където има някакви участъци, за които знаем, че са пострадали от валежи, е хубаво да ограничите скоростта до 80-70 км/ч., за да си дадете по-голяма възможност да спрете".

 

Информация за хода на възстановителните дейности след последните наводнения в Северозападна България ще представи пред депутатите министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Изслушването му е по искане на партия "Възраждане".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2547 |21.06.2023 Премиерът Денков: Ще се борим системно с войната по пътищата . 0| 2577 |18.06.2023 Водната стихия в страната обхвана още населени места в Северозападна България . 2| 2545 |18.06.2023 За днес е обявен поредният национален протест срещу войната по пътищата . 0| 4181 |04.06.2023 Опустошителни наводнения в Северозападна България, ситуацията остава тежка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads