Реклама / Ads
10| 3628 |01.02.2023 НОВИНИ

Военен преврат за Путин. Вероятност или реална възможност?

.
Военният преврат в Русия става все по-вероятен. Това каза за СиЕнЕн политологът Абас Галямов. От 2008г. до 2010г. Галямов участва в писането на речи на Владимир Путин в качеството му на министър-председател. Днес политологът е отявлен критик на Кремъл. Това не е първото предположение за преврат в Русия на фона на редица необичайни събития във вътрешния кръг на руския президент Путин от началото на войната в Украйна. Галямов прогнозира преврат в следващите 12 месеца.
 

В понеделник Абас Галямов каза, че руснаците ще търсят виновник за руските загуби в Украйна и за икономическите трудности, които страната изпитва заради наложените западни санкции:  "Руската икономика се влошава. Войната е загубена. В Русия се връщат все повече трупове, така че руснаците ще се сблъскват с все повече трудности и ще се опитват да намерят обяснение защо това се случва." Възможно е руснаците да си дадат сметка, че страната им се управлява от "стар тиранин, стар диктатор", каза Галямов, визирайки Путин.


.

 

Заради това според него преврат може да настъпи в следващите 12 месеца: "След една година, когато политическата ситуация се промени и начело на страната стои наистина мразен и непопулярен президент, когато войната е наистина непопулярна и за нея трябва да се пролива кръв, в този момент превратът става реална възможност."

 


.

 

Абас Галямов смята също, че Владимир Путин може да отмени президентските избори, насрочени за март 2024г. чрез обявяване на военно положение: "Без победа над Украйна той ще срещне трудности с руснаците, които не се нуждаят от него, ако той не е силен",






От началото на войната на Русия в Украйна предположенията за преврат над Путин са многобройни. Те се подхранват както от оставките, арестите и уволненията по високите етажи на властта в Кремъл, така и от смъртта на няколко руски олигарси.


.

Така например през м. юли Юрий Воронов, главен изпълнителен директор на един от контрагентите на руския газов монополист ”Газпром”, беше открит мъртъв в басейна на вилата си. През м. май руските медии съобщиха, че бившият висш мениджър на "Лукойл" Александър Суботин е намерен мъртъв в мазе на къща близо до Москва. Същата съдба сполетя и бившият вицепрезидент на "Газпромбанк" Владислав Аваев, както и Леонид Шулман, ръководител на транспортната служба на "Газпром Инвест".



.

Висшият мениджър на "Лукойл" Александър Суботин е намерен мъртъв

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3045 |21.01.2023 Турция отмени визитата на шведския военен министър . 22| 3407 |19.01.2023 Европарламентът: Незабавен военен трибунал за Путин и Лукашенко заради войната в Украйна . 5| 3062 |18.01.2023 Бивш военен министър ”яде попарата” на Спешна помощ . 4| 3016 |17.01.2023 Борис Писториус е новият военен министър на Германия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads