Реклама / Ads
0| 3864 |09.05.2022 НОВИНИ

Володимир Зеленски: Скоро ще има два Дни на победата в Украйна

.
Володомир Зеленски
„Ние се борим за свободата за нашите деца, което означава, че ще победим. Никога няма да забравим какво направиха нашите предци през Втората световна война, в която загинаха повече от осем милиона украинци. И много скоро ще има два Дни на победата в Украйна. Тогава победихме. Ще победим сега. И Крешчатик ще види парада на победата - победата на Украйна! Честит Ден на победата над нацизма! Слава на Украйна!”
 

Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски в обръщението си по повод 9 май.

 

Президентът подчерта, че няма нищо по-опасно от коварен враг, но няма нищо по-отровно от престорения приятел: „Това са думите на великия украински философ Григорий Сковорода. На 24 февруари разбрахме тази истина, когато един привиден приятел започна война срещу Украйна. Това не е война на две армии. Това е война на два мирогледа. Варвари, които бомбардират музея на Сковорода и вярват, че нашата философия може да бъде унищожена с техните ракети. Тя ги дразни. Тя е непозната за тях. Тя ги плаши. Крие се във факта, че ние сме свободни хора, които вървят по своя път. По този път днес ние водим война и няма да отстъпим нито едно парче от земята си на никого. Днес празнуваме Деня на победата над нацизма. И няма да дадем и капка от нашата история на никого. Гордеем се с нашите предци, които заедно с други народи победиха нацизма като част от антихитлеристката коалиция. И ние няма да позволим на никого да анексира тази победа, няма да позволим да бъде присвоена“, подчерта Зеленски.

 

Той отбеляза също, че врагът  е мечтал да откаже украинците да празнуват 9 май и победата над нацизма, за да има шанс думата „денацификация":

 

„Милиони украинци се бориха срещу нацизма и извървяха труден и дълъг път. Те прогониха нацистите от Луганск, изгониха нацистите от Донецк, освободиха Херсон, Мелитопол, Бердянск от нашествениците. Те изгониха нацистите от Ялта, Симферопол, Керч и всички на Крим.Освободиха Мариупол от нацистите.Прогониха нацистите от цяла Украйна, но градовете, които назовах, особено ни вдъхновяват днес, дават ни вяра, че непременно ще изгоним окупаторите от собствената си земя".




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3159 |09.05.2022 Зеленски: Русия ще загуби, защото злото винаги губи . 0| 3579 |08.05.2022 Зеленски: Ние сме наследници на победилите нацизма и отново ще победим . 0| 6998 |06.05.2022 Зеленски: Невъзможно е да бъдат лекувани хора с рак, а намирането на инсулин за диабетиците е трудно . 0| 3424 |01.05.2022 Володимир Зеленски се срещна с Нанси Пелоси /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads