Реклама / Ads
0| 3905 |06.07.2018 НОВИНИ

Вратарски гол попари надеждите на Уругвай, Франция стана полуфиналист

.
Франция се класира за полуфиналите на Световното първенство в Русия, след като спечели с 2:0 срещу Уругвай в първия четвъртфинал, който се игра в Нижни Новгород.
 

Французите поведоха с 1:0 с гол на Рафаел Варан в 40-та минута. Второто попадение за „петлите“ реализира Антоан Гризман в 61-та минута, а за този гол голяма вина носи Фернандо Муслера. Уругвайците не успяха да се възползват от своите положения пред вратата на Юго Лорис, а в крайна сметка се пропукаха.

 

Уругвай игра без своя основен нападател Единсон Кавани, който получи контузия в осминафиналния мач срещу Португалия.

 

Мачът започна с тактическо надлъгване между двата отбора. В 3-та минута се получи разбъркване в наказателното поле на Франция, но уругвайците не успяха да нанесат завършващ удар. Две минути по-късно Мартин Касерес комбинира добре с Кристиан Стуани, който стреля, но доста неточно. Кристиан Стуани центрира от корнер в наказателното поле на Франция в 14-та минута, където Хосе Хименес стреля с глава, а Юго Лорис излезе и успя да боксира топката.

 

Франция направи много сериозен пропуск в 15-та минута. Оливие Жиру с глава продължи към Килиан Мбапе, който бе оставен непокрит и отблизо стреля с глава, но над напречната греда в аут.

 

Матиас Весино отправи хубав удар в 35-та минута, но Юго Лорис успя да спаси.

Франция поведе в резултата в 40-та минута. Антоан Гризман центрира от фаул в наказателното поле на Уругвай, където Стуани изпусна Рафаел Варан, който отклони топката с глава и я вкара във вратата на Муслера.

 

Наитан Нандес отправи далечен удар в 42-та минута, но право в ръцете на Лорис.

Уругвай направи невероятен пропуск в 44-та минута. Лукас Торейра центрира от фаул в наказателното поле на Франция, където Мартин Касерес стреля с глава, но Лорис се разпъна и успя да направи страхотно спасяване. След това при добавката Диего Годин пропусна отблизо да вкара и стреля в аут, съобщава Гонг.

 

Франция отбеляза втори гол в 61-та минута. Корентен Толисо подаде към Антоан Гризман, който отправи далечен удар по посока на вратата на Уругвай. Фернандо Муслера не действа концентрирано и позволи топката да го излъже след намесата и да влети във вратата му.

 

Килиан Мбапе симулира, че е ударен от Кристиан Родригес в 68-та минута. Стигна се до по-сериозно спречкване между футболистите на двата отбора, след което съдията Нестор Питана показа по един жълт картон на Мбапе и Родригес.

 

Пред Корентен Толисо се откри много добра възможност в 73-та минута и той стреля, но топката премина над напречната греда и излезе в аут.

 

Уругвайските футболисти не намериха сили по никакъв начин да се противопоставят на своя съперник през второто полувреме и не поставиха под по-голямо напрежение вратаря Юго Лорис. Дори в заключителните минути на срещата пред вратата на Лорис не се стигна до по-сериозно положение, което да принуди френския страж да се намесва.

 

Така Франция се класира за полуфинала на Световното първенство в Русия, където очаква победителя от мача между Бразилия и Белгия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3897 |03.07.2018 КС попари гражданите: Не могат да обжалват цените на тока, водата и парното . 0| 4754 |01.06.2018 Вердаско попари мечтата на Гришо за ”Ролан Гарос” . 0| 4771 |20.05.2018 Топлофикация пак ”попари” софиянци - поетапно ремонти и по-скъпо парно /обновена/ . 2| 5464 |11.12.2017 Фрогоко: Нетаняху натиска ЕС да признае Ерусалим за столица, Могерини го попари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads