Неделя, 25 Юни 2017, 06:27
Frognews
0| 3069 |21.07.2016

ПФ: Всички вероизповедания да отслужват на български език

.
Валери Симеонов
Внасяме промени, с които всички вероизповедания в България ще бъдат задължени да извършват своите религиозни служби на български език, каза по време на брифинг в парламента председателят на ПГ на ПФ Валери Симеонов, предаде Фокус.
Една от основните позиции е задължителното полагане на изпит от религиозни лица, които са завършили своето религиозно образование извън територията на България, по ред определен от МС. „Следващата основна позиция е, че всички вероизповедания в България ще бъдат задължени да извършват своите религиозни служби, обреди, проповеди изявления и всички други само и единствено на български език”, заяви той.

Народният представител коментира, че ще се даде едногодишен период за превод на религиозните книги на български език. По думите му с внесения законопроект се налага задължението всички вероизповедания в срок от 14 дни след влизането на закона в сила да декларират своите сметки в чуждестранни банки или финансови институции.

Симеонов уточни, че по отношение на получаващите или ползващи общински субсидии, което е масово явление в българските храмове, се налага ограничението да не бъдат използвани такива за обезпечения при сделки или теглене на кредити. „Също така забраняваме даренията от чуждестранни граждани и чуждестранни институции.

На първо място забраняваме анонимните дарения, на второ място забраняваме дарения извършени от политически партии, дарения от чужди религиозни или каквито и да е било международни институции. Забраняваме дарения от чужди правителства и чужди вероизповедания, фирми, НПО или техните филиали и клонове в България”, каза той. По думите му се забранява и местни фирми с чуждестранно участие да извършат дарения към религии в България, както и за дарения в имоти. Симеонов допълни, че се забранява съвместна дейност във вероизповеданията с фирми с участието на чужди физически или юридически лица.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Пожар бушува в блок в Източен Лондон 0| 2686 |24.06.2017 . Задържаха мъж за фалшивия сигнал за бомба на летище София 0| 2586 |24.06.2017 . 7 пъти са се увеличили у нас непридружените деца бежанци 1| 2689 |24.06.2017 . Вижте ремонтите на пътищата това лято 0| 2718 |24.06.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах