Реклама / Ads
0| 4009 |11.12.2014 НОВИНИ

Вучков: От 15-ти декември до 8 март български и партньорски служби ще се грижат за туристите в България

.
Веселин Вучков
От 15-ти декември до 8 март български и партньорски служби ще се грижат за спокойствието на туристите в България. Това заяви Веселин Вучков, министър на вътрешните работи, на брифинг във фоайето на МВР след срещата си с посланици и дипломати по въпросите на сигурността в туризма, съобщи„Фокус“.
 

„Проведохме традиционна среща във връзка с предстоящия зимен сезон, като направихме кратък анализ на нашите зимни курорти от гледна точка на сигурността на туристите. Кратък анализ бе направен и на изминалия летен сезон, както и на сигурността на курортите там. Отбелязахме недвусмислено, че тенденцията е благоприятна. Забелязаните проблеми по отношение на превода и съвместното патрулиране на българските служби, заедно с тези на европейките ни партньори, както и изграждането на пос терминали постепенно намират своите решения. Представихме данни на колко места и къде са монтирани пос терминали в курортите ни“, обясни Вучков.

 

„За предстоящия зимен сезон информирахме посланиците на ЕС за добрата тенденция, която стартира преди няколко години. В Банско съвместни патрули между служители на гръцки и румънски полицаи ще работят от 15 декември до 8 до март. Допълнително ще изпратим студенти-курсанти от Академията на МВР, които под формата на стаж да съдействат”, допълни министър Вучков. „Информирахме по-подробно посланиците на ЕС за точните адреси на инсталираните пос терминали в Банско, Пампорово, Боровец, Самоков и Смолян. Отговорихме на въпросите за предстоящия зимен сезон, като поканихме съответните началници на Областни дирекции на срещата с посланиците на ЕС“, съобщи още Вучков.

 

„Не знам дали ще има сняг тази година, но се надявам природата да бъде благосклонна”, посочи още той. Министър Вучков се обърна към посланика на Великобритания у нас нас, Джонатън Алън, с думите: „Гарантирам, че туристите от вашите държави ще останат доволни от прекараното време в България“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4339 |09.12.2014 Плевнелиев: Българските ученици са все по-неграмотни . 107| 15663 |08.12.2014 8 декември - пир по време на чума . 0| 4177 |08.12.2014 Вучков: Няма съществената промяна в кризисната ситуация в страната . 14| 5068 |06.12.2014 Кънев: Българският съд работи за мафията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads