Реклама / Ads
3| 6126 |25.02.2012 НОВИНИ

Взривили Харасимов заради спор със съдружници?

.
снимка: Булфото
Взривеният варненски бизнесмен Йордан Харасимов е бил в конфликт със съдружничката си в друга от фирмите си - „Север експорт 1”. В края на миналата година той се е опитал да напусне учреденото през 2004 г. дружество, където притежава равен дял с Невена Стилиянова Станчева.
 

Според данните от Търговския регистър, на 12 декември е проведено извънредно общо събрание на съдружниците, на което обаче Станчева не се появява въпреки пратените й покани на два адреса във Варна, както и посещение от упълномощен от фирмата нотариус на посочените от съдружничката места за контакт. Тя е била и редовно уведомена. Процесуално Иван Тодоров Груйкин като неин пълномощник е получил нотариалната покана, пише “Народно дело”.

 

На събранието Харасимов е заявил желанието си да напусне както поста управител във фирмата, така и да прекрати участието си в нея. Това е направено въпреки липсата на Станчева. В изпратеното последващо уведомление от Харасимов до сътрудничката му за взетите решения на събранието той изрично упоменава, че тя е проявила „некоректно поведение“.

Уточнява се и че липсва цялата документация на дружеството, която тя задържа и отказва да предостави. Заради „липсата на упражнявана от дружеството търговска дейност и наличието на задължения“ Харасимов е взел решение да напусне фирмата.

 

Търговският регистър обаче е отказал да впише протокола от общото събрание, а дружеството и неговият управител са обжалвали това в съда. Всички дружества, в които присъства името му, са се занимавали с улов и преработка на риба и рибни продукти. Всъщност добре известен факт във Варна беше, че фирмите му са най-силните на пазара за улов и продажба на рапани в чужбина. Той и съдружниците му в „Север експорт” изнасяха замразено месо от черупчестите предимно за Япония, САЩ, Корея, Виетнам и Турция. Предприятието е основното за пакетиране и дистрибуция на риба и рибни продукти в района.

Харасимов е сменил фамилията си преди 10 години. Рожденото име, с което той е записан в регистрите, е Йорданов, въпреки че фамилията на баща му е била Харасимов.

 

Очевидно обаче при раждането си убитият е получил името на дядо си. В течение на годините имало недоразумения и в някои от документите той е бил воден Йорданов, а в други - Харасимов. През 2002 г. бизнесменът иска от съда официална промяна на името си, като се е аргументирал с това, че масово хората го познават като Харасимов, а с настоящата му фамилия възникват само обърквания. Съдът е уважил искането му и от края на март 2002 г. Йордан Георгиев Йорданов станал Йордан Георгиев Харасимов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 7346 |25.02.2012 Зам.-кмет се самоуби заради ипотека . 32| 6287 |24.02.2012 Цв. Цветанов: Харасимов е имал конфликтни точки в бизнеса си . 47| 17049 |24.02.2012 Заради търговска война "поръчали" взривения бизнесмен? . 10| 5681 |23.02.2012 Заради псувни повдигат обвинение на Цар Киро

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads