Реклама / Ads
47| 17049 |24.02.2012 НОВИНИ

Заради търговска война "поръчали" взривения бизнесмен?

.
взривената кола Източник: ВАРНАУТРЕ.БГ
Взривът станал тази сутрин по време на движение на автомобила на метри от Икономическия институт. Шофьорът на колата, бизнесмен, един от най-крупните в рапанения бранш, загинал на място, а гледката била чудовищна.
 

Силен тътен от взрив се чу в центъра на Варна тази сутрин. Взривен бил автомобил. Шофьорът му е загинал; изглежда, че това е станало по време на движение към центъра на града. Засега информацията е, че двайсетина метра преди светофара до Икономическия институт взривът е бил задействан. Автомобилът се движел от Златни пясъци към Севастопол. Вероятно бомбата е била поставена под шофьорската седалка, а колата се е взривила на 10 метра преди светофара и се е забила точно в средата на кръстовището.

"Ако беше червено и други коли щяха да пострадат", разказва очевидец пред сайта ВарнаУтре.бг. По думите му след ужасяващия звук от взрива, таванът на колата се отворил като консервна кутия.

Наоколо има много хора, някои дори снимат с телефоните си, съобщиха от Варна за БТВ. Няма други пострадали. Движението в района е спряно, чака се екип на ДОТИ.

Загиналият шофьор е варненският бизнесмен Йордан Харасимов, малко над 50-годишен, който бил закаран в шокова зала, но вече мъртъв. Той бил собственик на фирмата "Север кооп", която развивала бизнес с риба, рибни продукти и рапани, а специалисти в бранша твърдели, че Харсимов бил сред най-крупните играчи на този пазар и най-големият по Северното Черноморие. Харасимов бил бивш шампион по класическа борба и дългогодишен председател на клуба по класическа борба във Варна "Локомотив 93".

Избухналата война за търговски марки и патенти е основната версия за убийството на рибния бос Йордан Харасимов в центъра на Варна тази сутрин.  Полицията работела по версията, че смъртта на бизнесмена е поръчана от конкуренти, с които той води търговски дела в съда.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5681 |23.02.2012 Заради псувни повдигат обвинение на Цар Киро . 73| 11342 |21.02.2012 Червените стягат вот на недоверие заради Цветанов? . 20| 4819 |21.02.2012 За войната на пътя: има нещо сбъркано в цялата система . 28| 11905 |19.02.2012 Авджиев махнат от Навигатор заради Румен Петков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads