Реклама / Ads
1| 4720 |12.06.2008 НОВИНИ

Зачестиха кражбите от ресторанти, магазини и жилища в София

.
Бумът на кражбите в столицата е предимно в ресторанти, кафенета, магазини, като най-голям е броят на тези в жилищата. 14 от тях са разкрити от Столична община след навременни подадени жалби от потърпевши.
 

Това съобщават органите на реда. Най-голям е броят на кражбите от жилища. Преди пет дни столичанка се оплакала в Трето РПУ, че от дома й са отнети два мобилни телефона и пари. Криминалистите установили автора на престъплението – 23-годишния Н.Е., който е бил осъждан. Крадените вещи са открити и иззети от полицията. За броени дни е разкрит и извършителя на кражба от апартамент в жк.”Хаджи Димитър”. Служители на Пето РПУ уличили 22-годишния Ц.М., осъждан, че е проникнал с взлом и отнел телевизор и дистанционно управление за него, които са намерени и иззети. Образувано е досъдебно производство.

На 8 юни около 13.30 часа в “Макдоналдс” на бул.“Витоша” изчезнала чантата на 42-годишна столичанка с три мобилни телефона, дебитни карти, пари и документи, а половин час по-късно в пицария “Уго” на ул.”Хан Крум” бедата сполетяла и друга жена. Още същия ден криминалисти от сектор “Улична престъпност” и колегите им от Първо РПУ задържали 17-годишната джебчийка Е.В., от пернишкото село Драгичево, известна на органите на реда. Материалите по случая са предадени на прокурор.

Кражбите от магазини поради невнимание на персонала също са често явление. Докато продавачът обслужва клиенти, извършителят успява да отмъкне мобилен телефон, видеокамера или някоя банкнота от оборота. Така на 2 юни от търговски обект на пазара “Иван Вазов” изчезнали GSM апарат и 50 лева. Кражбата е дело на 41-годишната Д.Ц., регистрирана за кражби, установили служители на Четвърто РПУ. Екип на същото районно разследвал и кражба на видеокамера от магазин на бул.”Скобелев”, извършена на 4 юни. По случая е обвинен 35-годишният криминално проявен К.В. от Костинброд. След 24-часово полицейско задържане е предаден на следовател, а камерата е намерена и иззета.

magazini22.jpg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4508 |12.06.2008 Масларова: България актуализира Стратегията по заетостта до 2015 година . 0| 4469 |12.06.2008 Търговският дефицит през април възлиза на 1.148 млрд. лв. . 5| 4803 |12.06.2008 Митьо Очите мие очите на България пред Европа* . 2| 4754 |12.06.2008 Билетче-левче в София; в СОС - кавга

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads