Реклама / Ads
6| 5251 |14.09.2009 НОВИНИ

Задържаха трима за жестоко убийство

.
Полицията спипа трима, заподозряни за убийство Източник: Вяра Йовева
Полицията в столицата разкри убийство на 64-годишна жена, извършено по особено жесток начин. Задържани са двама известни на полицията – на 32 и 18 години, и 17-годишен младеж.
 


В събота вечерта в с.Литаково в дома си бе открита зверски убита 64-годишна жена. След активна работа по “горещи следи” криминалисти от ОДМВР-София и РУ-Ботевград, заедно с колегите им от Главна дирекция “Криминална полиция”, под ръководството на Окръжната прокуратура, за часове разкриха тежкото престъпление. Полицаите стигнали до извършителите за по-малко от половин ден. Трима местни са задържани като уличени за кървава саморазправа.
В събота около 21.30 часа в РУ-Ботевград дошла жена, която съобщила, че приятелят й открил в двора на наследствената им къща в с.Литаково трупа на майка си.

Вече е изяснено, че възрастната жена отишла в селото сутринта и трябвало да се прибере до вечерта. След като тя не се прибрала с последния автобус за Ботевград, съпругът й се притеснил и се обадил на сина си да отиде да провери какво се е случило. Пристигайки с колата си в Литаково, синът видял отворената врата на двора. Когато наближил къщата, забелязал в тъмнината безжизнено тяло на земята. Уплашил се и позвънил на свой приятел от селото, който дошъл веднага. Двамата станали свидетели на ужасяваща гледка – тялото на жената, съсечено и потънало в кръв.

След подадения в местното районно управление сигнал, към адреса незабавно са насочени полицейски служители, които заградили района. Пристигнал и екип от криминалисти, дознатели и експерти от областната дирекция. Извършен е първоначален оглед на местопроизшествието. Криминалистите започнали проверки “от врата на врата”. В хода на разследването постепенно започнал да се стеснява кръгът от заподозрени. Не след дълго полицаите установили и задържали единия извършител – В.М. /32 г./. Рано сутринта в неделя той бил задържан в дома си, а другите двама – А.М. /18 г./ и непълнолетен, са задържани към обяд.

Криминалистите установили хронологията на случилото се предния ден - около обяд В.М. и А.М. пили бира в заведение. Тръгвайки си, срещнали 17-годишното момче и му предложили да се присъедини към тях. Докато вървели по улицата, видели жената, която си работела в градината. В.М. влязъл в двора и й предложил, ако има някаква работа за тях, да я свършат, а тя да им плати. Стопанката отговорила, че засега няма нужда, а няма и пари. В.М. продължил да упорства, но тя отново му отказала. Тогава той станал агресивен и я заплашил с побой. Хванал дръжка, вероятно от брадва, ударил жертвата в тила и тя паднала на земята. Мъжът се нахвърлил върху нея с юмруци, след което я изнасилил. Впоследствие двамата с А.М. съсекли трупа, като преди да избягат, претърсили къщата и откраднали 100 лв.

Авторите на тежкото криминално деяние са известни на полицията – В.М. за грабеж, а А.М. – за кражби. Задържани са с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство, работата по случая продължава.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5318 |11.09.2009 Продължават разследването за убийството на Георги Марков . 3| 4755 |04.09.2009 Трима в Пирогов след катастрофа на трамвай 17 . 0| 4861 |02.09.2009 Задържаха над 80 кг. хероин . 1| 4676 |02.09.2009 Задържаха родители, продали бебето си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads