Реклама / Ads
16| 5020 |05.10.2022 НОВИНИ

ТВ нашествие на ГЕРБ: Захариева: Чуваме опорката за кабинет с ДПС. Сачева: Не бягаме от темата за корупция

.
Екатерина Захариева, Сачева и Атанасова Източник: Фейсбук, Венелин Петков
Истинско нашествие на ГЕРБ по тв студията тази сутрин. По едно и също време в БТВ видяхме Екатерина Захариева, по НТВ Деница Сачева, а по БНТ Десислава Атанасова.
 

По този повод коментарите във Фейсбук направо "завряха". Повечето са в стил: Та, кой гледа телевизия, драги ФБ приятели?  Ситуацията е: “Весело е, хубаво и от всякъде се чува музика.” Пъстри и нелепи са като маникюр на бургазлийка…"

 

Ето какво обясниха:

 

При желание и отговорност има възможност да се състави кабинет. Хората 4 пъти показаха геополитическата си ориентация и очакват политиците да се разберат. Ясно ни се каза - седнете и работата е в полза на държавата. Това каза по БТВ Екатерина Захариева от ГЕРБ.






Най-голямата заплаха е, че доверието в парламентарната република все повече ще намалява. Ако виждат само скандали и невъзможност да се състави кабинет, нормално е доверието в парламентарната република да намалява. 


В интерес на истината ДПС е с явна европейска ориентация. Няколко пъти внасяхме декларацията за осъждане на войната в Украйна, а всички партии мълчаха. Ако не бе ДПС, това решение нямаше да бъде прието. Същото бе и за СРМ. Ние чуваме опорката, но сме отговорни. Няма как да кажем, че ДПС не са евроатлантическа партия, но те са такава. Чуваме  опорката - сега да си направят кабинет с ДПС. По отношение на определени политики, защо не “Възраждане”. 

 

Когато една държава година и половина е в криза, кредиторите се възползват, нека да си го кажем. Това, че сме критични един към друг, това не означава, че не можем да се обединим около приоритети. Чувах, че хората искат да седнем и да направим кабинет. Животът не е в социалните мрежи, а при хората. 

 

Рано е да се говори за премиер. Абсурдните са изискванията към нашата партия. Така не работи демокрацията. това е нашият лидер. Нека да не поставят условия за пенсиониране на лидера. Нека емоциите да се оставят встрани. Идеята ни е първо да се определят модератори, хора, които да направят първите контакти. 






Рано е да кажем за премиер. Редно е най-голямата партия да излъчи премиер. Но лидерът ни дори и това условие не постави. Трябва да се започне спешна работа по преодоляване на кризата в енергетиката, инфлацията. Изобщо не говорим за имена. ПП извиваха ръцете на своите коалиционни партньори, това го знаем.  Направи се един закон специално за човека.

 

Хората нямат дърва и не знаят как ще се отопляват. И това се случва в 21 век.


 
 Деница Сачева по същото време тостува в НТВ:
 

„Не си мием ръцете“, заяви пред Нова телевизия Деница Сачева от ГЕРБ.

„Има много работа. Например бюджетът на страната“, каза тя. „Не бягаме от темата за корупцията. Нямаме нищо против да се работи по темата с чекмеджето“, заяви Сачева пред „Здравей, България“.

 

Тя отново заяви на какво е склонна ПП ГЕРБ след като зае първо място на изборите тази неделя. Борисов иска правителство: Плевнелиев и Соломон Паси ще водят преговорите

 

На въпрос дали ГЕРБ са прежалили главният прокурор на България Иван Гешев, Сачева заяви, че е редно да се види цялостната съдебна реформа. „Нека да видим какви са предложенията, не само персоналните“, каза тя и поясни, че е възможно да се стигне и до смяна на други хора. „Гешев е избран от съдебната система, не от ПП ГЕРБ“, напомни Сачева.

 

"Българските избиратели на тези избори определиха какъв трябва да е ценностният избор на страната", каза тя и добави: "Трябва да мислим сериозно и отговорно".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6022 |04.10.2022 Чолаков, ГЕРБ: Питайте Христо Иванов дали Радомир Чолаков е мафия, нямаме предвалителна нагласа за министри . 0| 3039 |30.08.2022 Лидерът на ГЕРБ: Кирил Петков и Асен Василев ”си късат ризите” да защитят „Лукойл” . 0| 3363 |28.08.2022 Христо Гаджев, ГЕРБ: Направили сме обратното на идеята на ЕК за санкциите срещу Русия . 0| 2987 |15.08.2022 Лидерът на ГЕРБ: Асен Василев и Кирил Петков с посредниците си изсмукаха от държавата стотици милиони

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads