Четвъртък, 19 Октомври 2017, 13:51
Frognews
9| 3152 |13.06.2016

Захариева предлага на МС отхвърления проект на Закона за съдебната власт

.
Екатерина Захариева
Аз наистина не разбрах какво не съгласува ВСС, каза по БНТ министърът на правосъдието Екатерина Захариева във връзка с отхвърления в четвъртък проект от ВСС в Закона за съдебната власт.
Факт е, че аз не съм следила заседанието в подробности, но се запознах, като се върнах от Люксембург, където бях на съвет и където приехме изключително важни неща, включително и във връзка с поредния атентат - споразумението, например с ЕК и големите доставчици на интернет за езика на омразата, за самообучението чрез интернет. Доста лесно е всеки един човек да се сдобие с оръжие и да влезе в един бар и да застреля 50 човека. Не бива да се случват такива неща и ние трябва да сме внимателни, заяви правосъдният министър.

Този законопроект се обсъжда повече от 3 месеца. Отделно от това ВСС участва и в работните групи, участва и в заседанието, продължило над 40 часа – на 4 заседания на Съвета за съдебна реформа. Чух абсурдни предложения и коментари на текстове, които те са предложили. Още, когато обсъждахме проекта преди внасяне на Съвет за съдебна реформа на заседание на ВСС, не на заседание на Съвет за съдебна реформа, ВСС предложи този вариант на текст за оценка на членовете на ВСС, каза Захариева.

Точно там са имали бурни дебати по този текст, единодушно не са го одобрили и редица други текстове, които са дошли в дебат на работни групи и предложени от самия ВСС. Дори един от членовете е предложил нещо абсурдно – да не го съгласуват, защото противоречало на сегашния закон, че нали го изменяме сегашния закон. Аз се надявам, ако има някакви конструктивни предложения, те да бъдат изпратени днес най-късно, защото вече две седмици след Съвет за съдебна реформа този законопроект е на поредното обсъждане. Надявам се да е станало някакво недоразумение и все пак, когато влезе в парламента, да имат по-конструктивна позиция, защото в противен случай, както един от членовете на ВСС беше казал, никой няма да ги слуша вече, каза министър Захариева.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Съдът пусна от ареста полицейския шеф от Пловдив заради слаби доказателства 1| 318 |19.10.2017 . БСП иска оставките на Симеонов и Радев заради прикриване на нередности по граничната ограда 0| 413 |19.10.2017 . Очаквано! Парламенът отхвърли ветото на президента върху промените в закона за отбраната 0| 480 |19.10.2017 . Румен Петков: Вътрешният министър Радев е неадекватен и объркан 0| 1360 |19.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах