Реклама / Ads
22| 8677 |18.06.2023 НОВИНИ

Закопчаха Пеньо Мангъров-Чешкия в джип с фалшиви номера. Той е свободен въпреки 12-годишна присъда за изнасилване

.
Източник: БГНЕС
Задържаха Пеньо Мангъров, известен с прякора Сашо Чешкия. За това съобщи Нова телевизия.
 

Криминално проявеният мъж е арстуван в луксозния си джип пред популярно столично заведение. Автомобилът бил с регистрационни табели от друго превозно средство. Зад волана била жена, а на пасажерската седалка до нея бил и самият Мангъров.  

 

Той е бил зад решетките за убийство и изнасилвания. Към момента има издадена присъда от 12 години затвор, която обжалва пред Върховния касационен съд.

 

Поради тази причина все още не е в ареста. Само преди два месеца Мангъров беше хванат да шофира след употребата на наркотици.

 

Припомняме, че през юни 2022 г. Пловдивският окръжен съд се произнесе с присъда от 6 години затвор при първоначален строг режим, за това, че на 6 януари 2019 г. в продължение на няколко часа в къща в София е изнасилил три пъти пловдивчанка, като заплашвал с насилие нея и семейството й.

 

През ноември 2022 г. Апелативен съд - Пловдив увеличи двойно присъдата на Пеньо Мангъров – Чешкия на 12 години затвор. По този начин обаче отпадна обвинението за това, че се е опитал да отвлече същата жена. Той беше освободен срещу 25 000 лева гаранция. Мангъров оттогава е на свобода, защото подлежи на обжалване пред Върховен касационен съд.

 

Досието на Мангъров е доста богато и името му е в криминалните хроники от преди повече от 20 години. През септември 2018 той също е задържан за сексуално престъпление.

През 2004 г. Пеньо е осъден на 8 г. затвор за изнасилване в Пловдив. Излиза през октомври 2010 година.

През юни 2011 г. той е задържан от служители на ГДБОП в столичния квартал “Люлин”. До ареста му се стига след продължило над половин година разследване. Мангъров е арестуван, защото изнудвал няколко жени за големи суми, биел ги, заплашвал ги с убийство, принуждавал ги да проституират.

 

Макар, че Мангъра е известен с бруталното си насилие срещу жени и досега има случаи на дами, които се хвалят, че са в неговата компания.

 

Името на Сашо Чешкия нашумява в края на 90-те години, когато той е издирван от прокуратурата в Чехия за две поръчкови убийства. Едното е от декември 1998 г. на богатия строителен предприемач Ладислав Цимерман. Второто покушение е от април 1999 г. на осветителя в Народния театър в Прага Иржи Витек. От прокуратурата в Чехия търсили над 2 години Мангъров и го открили в нашенски затвор, където лежал за изнасилване на студентка. В Прага Мангъров получил 30 години затвор при задочно съдене, която присъда по-късно била отменена. През септември 2009 г. Мангъров получи 20 години затвор за убийството на Цимерман от окръжния съд в Пловдив, който го оправда за второто убийство - на Иржи Витек.

 

Мангъров обаче е на свобода, а правоохранителните органи са безсилни да спрат "подвизите" му. Поредното спиране и установяване на сериозни нарушения като фалшиви номера на джипа, в който се намира, е съвсем случайно.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2630 |31.05.2023 Закопчаха бивш полицай за присвояване на 26 бона - веществени доказателства . 1| 2862 |20.05.2023 Екшън с мигранти в Бургас: 26-годишен каналджия спретна гонка с полицията. Закопчаха 8 сирийци . 0| 3275 |17.03.2023 В Мексико: Закопчаха 14-годишно момче за осем поръчкови убийства . 2| 3022 |09.03.2023 Закопчаха трима за обира на хипермаркет в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads