Реклама / Ads
1| 3376 |15.08.2023 НОВИНИ

Закопчаха знаковия автокрадец Руснака в кв. „Банишора“ в София

.
Източник: БГНЕС
От тази сутрин е стартирана специализирана полицейска операция от сектор "Престъпления, свързани с моторни превозни средства" в Столична дирекция на МВР, 6-РПУ и сектор "Специализирани тактически действия" към СДВР.
 

В хода на провеждането на полицейската операция е задържан 46-годишен мъж, криминално проявен, известен по линия престъпления, свързани с МПС, престъпления против собствеността, и престъпления, свързани с наркотични вещества.

 

Това обяви главен инспектор Николай Пелтеков.


Задържан е във връзка с извършено престъпление на 1-ви август тази година на територията на 6-то РПУ в столична дирекция на МВР. По време на задържането и проникването на адреса се е опитал да избяга през терасата”, добави Пелтеков.


Той не разкри повече информация за автомобила, предмет на престъпление, и каза, че в момента текат следствени действия.


“В рамките на четири месеца това му е второ задържане за същото престъпление. Предходното задържане е в края на месец април съвместно с колегите от 1-во РПУ”, уточни той и добави, че тогава Руснака е бил задържан за 72 часа, а след това мярката му е променена на парична гаранция.


“Лицето ние определяме като сериозен контингент, който влияе на средата за сигурност по линия престъпления, свързани с МПС”, посочи той и поясни, че 46-годишният задържан е излязъл от Централния Софийски затвор в края на месец февруари след изтърпяна присъда от 9 месеца.


“Тази полицейската операция е продължение на няколко полицейски операции, проведени от началото на годината. В рамките на провеждането им са задържани 15 лица”, обяви той и уточни, че те са членове на 8 различни групи. “На територията на София има между 12 и 15 такива групи, каза Пелтеков. Той допълни, че тенденцията в последните два месеца е спад с 34% на автокражбите в сравнение със същия период миналата година.


“На територията на град София тенденцията е, че през последните години се отнемат нови автомобили, т.е. до 5 години от производството им”, посочи той и добави, че луксозните автомобили заемат около 4% от всички противозаконно отнети автомобили на територията на град София.

 

При незаконно отнемане част от автомобилите се изнасят извън страната, други се разглобяват, а трети се пласират в цял вид, като за целта се изготвят двойници, които се регистрират.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2854 |13.08.2023 Закопчаха 29-годишен мъж в Козлодуй по подозрение в крупна кражба на пари . 0| 2680 |08.08.2023 Закопчаха двама тийнейджъри за кражба от параклис в Хасково . 2| 2619 |04.08.2023 В Полша закопчаха заподозрян в шпионаж в полза на Русия беларуски гражданин . 0| 2581 |03.08.2023 Закопчаха мъж за убийството на баща си в Добричко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads