Реклама / Ads
1| 4004 |17.10.2016 НОВИНИ

Заловихме и предадохме на Турция седем гюленисти

.
Седем мъже, заподозрени в участие в организацията на Фетхуллах Гюлен и заловени в България, са предадени на турските власти през ГКПП-Капитан Андреево, предаде БГНЕС. Бегълците са открити от български гранични и полицейски служители при проверка на каросерията на ТИР с турска регистрация, пътуващ към Румъния.
 
Сред тях са трима комисари, уволнени от полицейските дирекции в Диарбекир и Коджаели, доцент доктор-преподавател в университета в Малатия, журналист от закрития в.“Заман“, преподавател по физика и математика в гимназия в Бурдур и обвинен в търговия с наркотици собственик на магазин.

За всички има издадени заповеди за арест заради връзки с организацията ФЕТО, обявена за извършител на опита за преврат от 15 юли т.г. Разследването се води от сектора за борба с контрабандата и организираната престъпност в дирекцията на полицията в Одрин, съобщава информационната агенция „Доган“.

Учителят е разпитан и след видеоконферентна връзка със съда в Бурдур от него е свалено обвинението за опит за незаконно преминаване на границата. Пуснат на свобода, той се качва на автобус за Истанбул, но отново е задържан, вече с обвинението за членство в обявената за терористична организация ФЕТО на ислямския проповедник Гюлен. Мъжът е вече зад решетките на одринския затвор.

Останалите от групата са транспортирани до градовете, в които властите са ги обявили за издирване и задържане. Шофьорът на камиона е все още в България и след изтърпяване на евентуално наказание за трафик на хора ще бъде предаден на Турция.

Не е известно точното място, където е задържан той, както няма и данни за това на територията на коя държава бегълците са се качили и укрили сред товарите в каросерията. При разпитите в полицията заловените са отричали, че имат намерение да избягат в Румъния.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3774 |17.10.2016 Турция не пуска Мосул . 1| 4395 |16.10.2016 ПФ оттегля подкрепата си за кабинета, ако ГЕРБ допусне над 35 секции в Турция . 0| 4900 |15.10.2016 Юнкер до Борисов: Инструментът за подкрепа на бежанците в Турция е в пълно действие . 1| 13073 |14.10.2016 Д-р Тодоров за Фрог: Борисов да каже знаел ли е за сделките на Москов с Турция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads