Реклама / Ads
45| 5259 |09.09.2014 НОВИНИ

Западът трепери, защото вече не знае как ще реагира „мечката“

.
Това, което прави правителство на Русия, е да показва, че има избор за България между агресията и нелегалните действия и от друга страна международните правила на демократични органи като ЕС и НАТО. Това заяви британският посланик Джонатан Алън пред БНТ.
 
Според посланика на Великобритания у нас най-важните задачи пред бъдещото правителство и следващите няколко правителства в дългосрочен план е да елиминира зависимостта от руската енергетика. Той повтори, че не се знае как ще реагира Русия. Санкциите влияят на икономиката на страната и Русия има нужда от доставките си на газ за Европа, защото Европа е голям пазар. И все пак никой не знае каква ще е реакцията им, затова е много важно да се намерят други източници.

"Ние не търсим голяма реакция и интензивен конфликт, ние искаме да видим стъпки, които показват лидерите на Русия, особено правителството г-н Путин, че това, което те правят е нелегално, е неправилно и не могат да продължават. Тези санкции са причинени от факта, че е ясно, че се знае, че има руски войници в Украйна”, повтори той. "Никой не говори за военна интервенция в Украйна, затова са тези санкции сега. Ние очакваме Русия да смени позицията си”, заяви посланикът на Великобритания у нас.

Относно отношенията на България с Русия, Алън поясни, че на всички им е ясно и разбират, че България има много силни връзки с Русия – между хора, между култура, между бизнес. "Никой не казва, че България трябва да прави избор между Русия и Запада", поясни той.

БНТ отбелязва, че строгите британски правила не позволиха на Джонатан Алън да коментира Референдума за отделянето на Шотландия след десет дни. "Официалната позиция на страната е, че Великобритания иска да остане заедно и вярваме, че това е по-добро бъдеще за всички наши съграждани. Това обаче е въпрос на гражданите на Шотландия и те ще решават за себе си”, заяви Джонатан Алън.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5862 |28.08.2014 Н. Чакърдъкова: Хващам се на хорото, защото няма синхрон . 5| 4953 |24.07.2014 О. Герджиков: Правителството падна, защото обърка големи играчи . 24| 6207 |29.06.2014 Проф.Баева: Станишев избра Брюксел, защото се оттегля от лидер на БСП . 27| 6124 |08.05.2014 Новата шефка на Сметната палата: Критикуват ме, защото не съм партиен член

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads