Реклама / Ads
1| 5165 |27.08.2012 НОВИНИ

Запалиха колата на митничар по време на акция

.
Автомобил на митнически служител беше запален по време на акция срещу нелегалното разпространение на цигари в столицата, съобщиха от Агенция "Митници".
 

Палежът е извършен вчера следобед в софийския квартал Банишора пред обект, използван за депо за контрабандни цигари.

По оперативна информация на митническото разузнаване и разследване (МРР) на Митница Столична, обектът е следвало да бъде „зареден” с цигари без бандерол, поради което е започнало наблюдение. Служителите на МРР на Митница Столична са извършвали наблюдението с личните си автомобили, защото крими контингента познавал служебните автомобили.

Един от митническите служители паркирал автомобила си на около 80 м. от обекта и е започнал оперативното наблюдение. Около час по-късно автомобилът, марка Опел, е бил подпален. Колата е напълно изгоряла.

Според МРР лицата, които живеят във въпросния имот, принадлежат към т.н. Омурташка група, която контролира и осъществява нелегалното разпространение на цигари на Женския пазар в столицата. Обектът е известен на митническото разузнаване и разследване от над година и половина.

В този период са образувани няколко досъдебни производства.От началото на 2012 г. митническите служители вече имат разследващи функции и са били извършени три проверки, при които са открити цигари, предназначени за нелегално разпространение, образувани са досъдебни производства. Собствениците на имота пък били предупреждавани, че там системно се съхраняват акцизни стоки, обект на престъпление.

През последните месеци служители на отдел Митническо разузнаване и разследване на Митница Столична са получавали многобройни и ескалиращи заплахи за саморазправа по време на специализирани акции срещу нелегалното разпространение на цигари в София, а началникът на отдела беше нападнат на Женския пазар.

Въпреки опитът за сплашване и саморазправа с оперативни служители, митничарите от отдел МРР на Митница Столична и в момента извършват специализирана акция на Женския пазар. При нея до момента е разкрито депо с над 20 00 къса цигари без бандерол, в което са открити пистолет и белезници.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5800 |25.08.2012 Турчин млати наша митничарка на Калотина . 8| 6459 |08.08.2012 Митничари с висше от Крим . 23| 11374 |30.07.2012 Бияч на "братя Галеви" нападна жена в Дупница, троши колата й . 6| 5504 |24.07.2012 Митничарите отново на протест

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads