Реклама / Ads
0| 3559 |18.05.2022 НОВИНИ

Защо „Евровизия” позволи на хомофоб да е част от национално жури?

.
Ирина Федишин Източник: YouTube
Известната певица и член на украинското жури на „Евровизия” 2022 Ирина Федишин нарече ЛГБТ общността „грешници”. Думите ѝ идват, въпреки факта, че представители на ЛГБТ участват в музикалното състезание от години наред.
 

Поп певицата направи хомофобско изявление в интервю за YouTube проекта „Время“. Федишин твърди, че „сексуалните малцинства унищожават живота им и ще бъдат отговорни за това пред Бог“.

 

Отговаряйки на въпроса на водещия как се е съгласила да оцени „Евровизия” с такава категорична и крайна позиция, певицата каза: „Абстрахирах се от това. Въпреки факта, че ЛГБТ общността е голям грях за мен, аз не го разбирам, но аз не осъждам тези хора, защото това е техният живот и те сами го унищожават. Ако им харесва така... Всички ще отговаряме пред Бог". В същото време Ирина Федишин нарече „духовна личност".

 

Но защо въобще някой трябва да се „абстрахира” от сексуалността на даден човек, който бива оценяван за певческите си умения? Не е ли грях, когато съдиш другите? 


Певицата определи себе си като „духовен човек”. При над 7 милиарда души на Земята, най-вероятно има и над 7 милиарда определения що е то да си „духовен човек”. Но със сигурност е ясно какво е да не си „духовен” - да определяш кой е грешник и кой не.


Хомофоби и „духовни съдници” винаги ще има, въпросът е защо състезание, обединяващо хиляди от различни държави, култури, с различни сексуални предпочитания, позволява открит хомофоб да е част от национално жури?


А и кога „Евровизия” ще бъде наистина само и единствено песенен конкурс…

 


 

Припомняме Ви, че Украйна спечели 66-тото издание на песенния конкурс „Евровизия“, който се проведе в Торино, Италия. С приливна вълна на подкрепа от европейската общественост (631 точки) „Стефания“ на Оркестър Калуш завърши на първо място. 

 

Вотът на националните журита от шест държави в „Евровизия“  беше анулиран. Това съобщиха от Европейски съюз за радио и телевизия (EBU). Гласуването е било сметнато за „подозрително” от организаторите и е било заменено от „обобщен вот“. Анулирани са резултатите на Азербайджан, Грузия, Черна гора, Полша, Румъния и Сан Марино.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3166 |18.05.2022 Пламен Абровски: Защо няма намаление на ДДС за плодове и зеленчуци? . 0| 5799 |17.05.2022 ”Ханделсблат”: Защо България се справя толкова добре без руския газ? . 0| 3549 |17.05.2022 14 км папки и над 2,5 млн. картона в Комисията по досиетата: Кой и защо използва архива? . 0| 3092 |17.05.2022 Даниел Лорер: В хазната има достатъчно пари, за да си позволим мерки за 2 млрд. лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads