Реклама / Ads
26| 12302 |19.01.2020 НОВИНИ

Защо Путин назначи за премиер чиновник-милиардер с укрити имоти и пари

.
Руските медии не спират да коментират назначаването на Михаил Мишустин за премиер на Русия. Кой е той и откъде го изкопаха, продължават да се питат мнозина. Все повече въпроси се задават и за неговото богатство и луксозни имоти, които досега не са декларирани, и които изплуваха покрай заемането на втория по могъщество пост.
 

Истинска сензация е разкритието, че Мишустин притежава дом в Москва, който е 900 кв.м. Сравняват го с дворец, още повече, че става дума за луксозно изпълнение. Намира се в баровския квартал Рубльовка, в затворения комплекс „Катон вей“. Дворното място е над пет декара. Тази придобивка на Мишустин, според експерти, струва около 600 милиона рубли.

 

До този дом на новия премиер се намира имот на името на децата на Мишустин, който е над 10 дка и струва около 200 млн рубли. За да избегне ударите на закона бившият шеф на данъчното управление на Русия, е регистрирал част от имотите си на своята майка Луиза и на сестра си Наталия.

 

Целият имот на Мишустин е 26 дка и се оценява от брокери на 1 милиард рубли. Това прави около 16,4 млн долара!

 

Новият премиер притежава и друг дом, който се оценява за около 68 млн рубли. Този имот той получава от държавата, но след време го пререгистрира като частна собственост, притежавана от децата му. Как това е станало се обяснява с факта, че Мишустин две години е бил началник на имотния кадастър на страната.

И сега е горд собственик на луксозни жилища, малък парк, басейни и тенис кортове.

 

Разбира се медиите питат, откъде новият министър-председател има над милиард, за да тъне в лукс, след като цялата му кариера е на държавен служител с държавна заплата.

 

Обяснението на самия премиер е, че съпругата му Владлена има частен бизнес и тя е изкарала всички милиони. С бизнес тя се занимава от девет години и по изчисления политически наблюдатели е печелела годишна заплата 700 пъти по-висока от средната за страната! Изумителното е, че на нейно име няма рагистрирана нито една фирма. Не е известно и какъв е точно бизнесът, с който изкарва печалби от 4-5 милиона долара на година.

 

И трите деца на семейството учат в най-скъпите колежи в Швейцария.

 

Още по-голяма мистерия е, защо Мишустин не е декларирал имотното състояние на семейството, след като самият той е бил ръководител на данъчното управление и е преследвал онези, които са укривали доходи. Медии припомнят негови изказвания като това: „Русия е привлекателна за чужди инвестиции с прозрачността на данъчната система“. Цинично и лицемерно, коментират анализатори.

Изданието OBOZREVATEL е успяло да открие, че децата на новия любимец на Путин учат в Institut Le Rosey в град Рол, в кантона Во, Швейцария. Таксата за един ученик на семестър е 40 000 швейцарски франка, което прави близо милион рубли. Мишустин има три деца.

 

В едно от първите си изявления пред медиите Мишустин обеща да изчисли точно колко са бедните в Русия и да осигури парична помощ за тях.

 

Много руски граждани се възмущават от назначението на Мишустин и задават въпроса: Не знае ли президента Путин, че ако държавен чиновник е милиардер, значи е за затвора, а не да управлява правителството на държавата.

 

Разбира се, че Путин е наясно с тайните и съмненията за корупция около приказното богатство на човека, който смени на поста Дмитрий Медведев. Според анализатори обаче той му е нужен по две причини: първата е, че поради необяснимото си забогатяване Мишустин ще бъде послушен изпълнител, защото е наясно, че дори един грешен ход ще го изпрати „на топло“. И второ: Мишустин има богата информация за финансовото състояние на висшия чиновнически и политически елит, както и на руските олигарси. С това той е много ценен за президента.

Мишустин ще е премиер до изтичане президентския мандат на Владимир Путин, който по всяка вероятност след това ще поеме поста министър-председател с новите пълномощия, които парламентът ще му предостави чрез поправки в Конституцията. По този начин Путин ще продължи да е абсолютният господар на огромната държава.

 

Според депутата Павел Грудинин Мишустин е човек на Путин, но не е човек на народа. Освен това е станал известен с твърдението за прозрачност на данъците и с пълната непрозрачност на своите...

 

Фрог нюз

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 10029 |17.01.2020 Само във Фрог: ЕК питат два пъти България защо ЗОП не се прилага за частните болници . 10| 5144 |17.01.2020 АТАКА към Каракачанов: Защо харчите 21 млн. лв. на година за чужди войни? . 2| 4303 |15.01.2020 За първи път: Папата назначи жена на висш пост във Ватикана . 8| 4471 |15.01.2020 Путин предложи Михаил Мишустин за министър-председател

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads