Реклама / Ads
0| 6646 |17.04.2023 НОВИНИ

Засилен трафик в последния почивен ден, над 700 полицейски екипа по пътищата

.
В последния от почивните дни за Великден се очаква интензивен трафик към големите градове. След 14 часа по пътищата ще има и засилено полицейско присъствие. Продължават и проверките за алкохол и наркотици.
 

Традиционно в по-късните часове в края на празничните дни на входовете на големите градове движението става по-натоварено. Тази година великденските празници съвпаднаха и с пролетната ваканция на учениците и затова се очаква по-интензивен трафик.


Над 700 екипа на Пътна полиция са разпределени да дежурят в страната. Ремонти и стеснения на пътните участъци забавят придвижването на много места по главните пътни артерии. Ограничения има по магистралите "Тракия", "Хемус", "Марица" и "Струма".


В Координационния център за безопасно движение по пътищата в реално време се следи пътната обстановка в страната, като специално внимание се определя на подстъпите на София, където се очаква движението да е най-интензивно.


"На Рождество, Възкресение и на 3 март се наблюдава най-интензивен трафик по републиканската пътна мрежа. Най-натоварени традиционно са "Хемус", "Тракия", "Струма" и пътищата първи и втори клас", обясни инспектор Георги Милев от Пътна полиция.


Очаква се засилен трафик и по граничните пунктове "Кулата" и "Капитан Андреево" заради завръщането на много българи от Гърция и Турция. И на двата гранични пункта са разположени достатъчно полицейски екипи, увери Милев.


"През изминалото денонощие МВР е ангажирало над 700 полицейски екипа, днес ще бъдат още повече. През всичките почивни дни се провежда и специалната полицейска акция, която следи за нарушители на пътя и водачи, управляващи превозни средства след употреба на алкохол и наркотици".


Най-честото нарушение е превишението на максимално допустимата скорост, което е основен фактор при възникване на пътни произшествия.


"Нашият апел към водачите, които днес ще тръгнат на път, е: намалете скоростта, не предприемайте рискови маневри и поставяйте предпазните колани", каза инспектор Милев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2642 |09.04.2023 Засилено полицейско присъствие в района на Рилския манастир за Цветница и Великден . 3| 2883 |30.03.2023 ”Галъп”: Победителят в изборите се решава в последния момент . 1| 2892 |30.03.2023 Задържаните в Белгия български и турски граждани може да са част от канал за трафик на мигранти . 16| 7048 |27.03.2023 Анализатори в ”Настоящее время”: Разполагане на ядрени оръжия в Беларус е последният пирон в този ковчег

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads