Реклама / Ads
35| 5948 |19.02.2015 НОВИНИ

Затрогващ отговор на жителите на Гурково до българите в Украйна

.
Гурково
Нашето село разполага с всичко необходимо, за да можете да живеете в мир и спокойствие. Много хора, разполагащи с къщи в Гурково, изразиха готовност да ги предоставят безвъзмездно на бесарабски българи, желаещи да се спасят от войната в Украйна. Това пишат в обръщение до нашите в Украйна жителите на Гурково.
 
Преди ден Фрог публикува драматичния вопъл към институциите за помощ, което изпратиха българи от Донбас и Таврия. То бе получено в Асоциацията на българите по света и адресирано до българските институции и еднокръвния български народ.

Ето го и обръщението и отговора на жителите на село Гурково към своите събратя едно към едно


До Сергей Пачев –
Председател на дружество «Балкани»
в гр.Мелитопол, Запорожска област,
До Елена Божкова –
Председател на българското дружество «Събор»
в гр.Приморск,  Запорожска област
До Лариса Савченко –
Председател  на българското дружество «Родолюбие»
в гр.Бердянск, Запорожска област,
До Людмила Жейнова –
Председател на Ботевското българско дружество
в Приазовски район, Запорожска област,
До Стефан Намлиев –
Председател на Приморското районно българско
 културно-просветно дружество, Запорожска област,
До българите в Украйна,
застрашени от гражданската война в страната


ОБРЪЩЕНИЕ

От жителите на село Гурково, общ. Балчик, обл. Добрич, България

Скъпи братя и сестри българи!
Ние, жителите на село Гурково, България, изразяваме загриженост към тежките проблеми, застигнали вас, нашите сънародници от районите на Украйна, където се водят военни действия през последните месеци. С трепет следим новините, идващи от българските села и градове в Украйна. Няма човек в нашето село, който да не е съпричастен към съдбата ви.

Като българи, и преди всичко като хора, сме длъжни да помогнем на нашите братя, които в нечовешки условия, в условията на война и хуманитарна криза, са принудени ежедневно да се борят за оцеляването си. Няма сърце, което не би трепнало от новините, които всеки ден достигат до нас от Украйна.

Животът на човек е най-скъпото му богатство. И когато той е застрашен, нищо друго няма стойност. Ето защо ние се обръщаме към вас с готовност да ви помогнем. Не само нашите сърца, но и нашите домове са отворени за вас! С радост бихме посрещнали всеки българин, бягащ от човешката катастрофа в Украйна.

Нашето село разполага с всичко необходимо, за да можете да живеете в мир и спокойствие – лекар, зъболекар, детска градина, читалище с богата библиотека, поща, хранителни магазини, църква, стадион, спортна зала, интернет и др. Най-важното – много хора, разполагащи с къщи в Гурково, изразиха готовност да ги предоставят безвъзмездно на бесарабски българи, желаещи да се спасят от войната в Украйна. Къщите са изцяло пригодни за обитаване – електричество, водоснабдяване, имат всички условия за нормален човешки живот. Местните власти, в лицето на кмета Тодор Георгиев, също са готови да съдействат при устройването ви в Гурково.
Не сте сами! Не сте забравени! Гурково е готово да ви помогне!

18.02.2015г.                                                                      С обич и вяра в доброто,
с. Гурково                                                                         жителите на село Гурково


                Кмет на село Гурково:
Тодор Георгиев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4588 |15.02.2015 Застреляният от полицията мъж в Копенхаген отговорен за двете смъртоносни атаки . 3| 4714 |29.01.2015 ЕС с още санкции срещу Русия; Лукашевич плаши с огледален отговор . 23| 8231 |27.01.2015 Мерджанов: Хората се нуждят от конкретни отговори . 1| 4354 |27.01.2015 Съкращават с 10% служителите в затворите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads