Реклама / Ads
6| 5059 |04.10.2009 НОВИНИ

Затворите пълни с незаконни телефони, наркотици, пари

.
Софийският затвор Източник: в.
Включването на Будомир Куйович преди дни в ефира на bТВ е поръчано от някого и е насочено срещу някого. Това обясни бившият директор на Софийския затвор Милети Орешарски пред БНР.
 

В момента Куйович може да говори каквото си поиска, защото притежава това право по закон, каза Орешарски. Куйович няма да понесе наказателна отговорност, защото тя ще бъде акумулирана в другата му присъда. В нашата държава във всеки момент се изважда някакъв герой който прикрива нещо или изпълнява поръчка. Прав беше бившият министър на вътрешните работи Румен Петков като казваше Куйвоч, Муйович..., припомни Милети Орешарски. Той отрече и възможността затворник да бъде извеждан от агенти на ДАНС.

”Името на Куйович приковава вниманието и отвлича вниманието на службите от важните неща. Мобилните телефони незаконно се внасят и има поне 200 мобилни телефона в затвора. Така е и с наркотиците и с парите и не съм отричал, че не можем да се справим с това”, обясни стария шеф на Софийския затвор. Той съобщи, че познава Куйвоч от идването му в затвор, но отрече наркотрафикантът е да е посещаван от хора, които Куйович нарече по имена.

“Тези хора, които Куйович каза, че са го посещавали не е вярно. Аз не ги познавам, знам ги от медиите, но трябва да има документ за посещение. Аз говоря за Софийския затвор, Куйович говори и за Старозагорския затвор. Куйович е извеждан само за процесуално-следствени действия, което може да постанови само правосъдната власт”, категоричен е Милети Орешарски.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов също настоя на думите на Куйович да не се оръща сериозно внимание.

”Всичко, което се тиражира в медийното пространство, ще бъде проверено. Ще бъде проверено и дали Министерство на вътрешните работи е участник в процеса, оповестен от Куйович”, каза Цветанов.Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4466 |03.07.2009 Я. Янев: 2/3 от секциите в Турция са незаконни . 7| 5072 |15.06.2009 Отлъчен депутат обяви листите на „Атака” за незаконни . 30| 4943 |10.06.2009 Станишев преизпълнил обещаното за 4 години . 0| 4922 |04.06.2009 Вкарват в черен списък общините с незаконни лицензионни режими

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads