Реклама / Ads
6| 2664 |14.02.2024 НОВИНИ

Зеленски нареди създаването на цялостна система, която да свърже армията и индустрията

.
Украинският държавен глава Володимир Зеленски Източник: БГНЕС
Украинският държавен глава Володимир Зеленски нареди в сряда създаването на цялостна система, която да свърже армията и индустрията. Той направи това по време среща с правителството, военните и представители на отбранителната индустрия.
 

Това съобщи държавният глава във Facebook, цитиран от "Укринформ".

 

Темата на срещата беше ново и модерно оръжие за борба с разузнавателните дронове на противника.

 

"Над фронтовите линии "Oрлан" или ZALA служат като очи за руската артилерия и бойни дронове. Украйна има решение за тяхното заслепяване. Трябва да възприемем системен подход, от идентификация до ефективно използване на електронна война и средства за унищожаване", каза Зеленски.





Производителите трябва ясно да разбират нуждите на фронтовата линия, докато армията трябва да знае производствените възможности във всички региони.

 

"Фронтовата линия изисква бърз отговор на предизвикателствата и заплахите. Полагаме всички усилия, за да защитим това, което е най-важно на бойното поле: животите на нашите воини", каза Зеленски.

 

Припомняме, че за пореден път Зеленски повдига темата за въоръжаването на армията, което трябва да бъде предимно собствено производство. 





Украйна ще произведе хиляди дронове с голям обсег на действие, способни да нанасят удари дълбоко в Русия през 2024 г, каза по-рано тази седмица министърът на цифровите технологии на Украйна.

 

Михайло Фьодоров говори за военновременната индустрия с дронове, в интервю в Киев, в което разкри нови подробности за сектора след поредица от украински атаки с дронове срещу руски петролни съоръжения през последните седмици.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 3781 |14.02.2024 CNN: В САЩ алармираха за "сериозна заплаха за националната сигурност" - произтича от Русия . 7| 3880 |14.02.2024 Настимир Ананиев: Самолетът с мигранти не беше скрит . 0| 2519 |14.02.2024 Двама души са загубили живота си при руски удар в украинската Харковска област . 3| 2758 |14.02.2024 Израелската армия е предприела масирана вълна от нападения срещу ливански територии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads