Реклама / Ads
61| 5218 |09.07.2013 НОВИНИ

Златанова: Посланиците не са прави, ще го докажем

.
Зинаида Златанова, вицепремиерът и министър на правосъдието Източник: Булфото
Начинът, по който ще покажем, че посланиците не са прави, е чрез действия в интерес на гражданите, а не на отделните партии. Много добре умея да чета подобен тип послания и в случая най-силно впечатление ми прави, че посланиците говорят за модела на управление на страната.
 

Така коментира правосъдният министър и вицепремиер Зинаида Златанова писмото на посланиците на Франция и на Германия.

Вчера френският посланик у нас Филип Отие и германският му колега Матиас Хьопфнер изразиха своята тревога от политическата ситуация в страната ни в официално писмо: „Приобщаването към ЕС е граждански избор. Олигархичният модел няма място в него, нито в България, нито където и да е било", заявяват те в позицията си.

По думите на вицепремиера само и единствено с консенсус по най-важните въпроси за страната може да се обори това, което твърдят посланиците.

Министър Златанова обясни, че когато се говори за модел на управление, на всички е ясно, че няма как той да бъде установен в последния месец или дори една година.

„Това означава, че дълго време е съществувал някакъв проблем или се е установила система, която дълго време е тревожила както нашите партньори, така и българските граждани", заяви Златанова и обясни, че след като става дума за системен въпрос, той трябва да бъде решен по системен път.

„Давам ви за пример: в последните 4-5 години много дипломатично на нас ни се обръща внимание върху начина, по който се управлява страната", каза правосъдният министър, подчертавайки, че това става, като не ни приемат в „Шенген". По думите ѝ, когато 4-5 години на България категорично е отказан достъп до „Шенген", още тогава е било редно да се разтревожим, че нещо не е наред.

„Това, което не е наред, не е в Холандия, както твърдяха много български министри назад във времето и не е в Германия, а е в България. Затова ми се иска да избегнем това партийно говорене, защото всяка партия да обвинява другата в сгрешен модел е несериозно", изтъкна още Златанова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 158| 6614 |07.07.2013 Зинаида Златанова: ГЕРБ са шампиони по загуба на европари . 41| 5867 |09.06.2013 Зинаида Златанова: Правителството преди нас не си е свършило работата . 24| 5393 |02.06.2013 З. Златанова: Опасността България да загуби пари по европрограми е много голяма . 11| 6516 |30.05.2013 Зинаида Златанова: Има 600 млн. лв. в риск по оперативни програми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads